Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Százmillió forintból újítanak fel utakat

Tíz önkormányzat mintegy százmillió forintot költhet a belterületi közutak felújítására. A legtöbb helyen még ebben az évben befejeződhet a fejlesztés.

Harmincötmillió forint pályázati pénzt osztott szét tíz önkormányzat között a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. A települések ezúttal a belterületi utak felújítására pályázhattak, amire átlagosan ötven százalék körüli támogatást kaptak. A mostani beruházások összértéke eléri a százmillió forintot.

A pinnyei önkormányzat mintegy 2,6 millió forint támogatást kapott az összesen 5,2 millió forintba kerülő útjavításhoz. Az Arany János utca kap új aszfaltburkolatot. Farkas Tamás polgármester lapunknak elmondta: terveik szerint már ősszel át is adhatják a teljesen rendbe hozott 260 méternyi szakaszt.

Hegykőn a temetőhöz vezető utat újítják fel úgy, hogy a munkálatokkal egy időben a járdát is rendbe hozzák. – Az út alatt rossz állapotban van az ivóvízvezeték, az aszfaltozás előtt ezt szeretnénk felújíttatni – közölte Jakab Zsolt,  Hegykő–Fertőhomok körjegyzője. – Az ügyben felvettük a kapcsolatot a vízművel. Mivel a beruházás nettó 15 millió forint alatt van, így közbeszerzési eljárást nem kell kiírni, azaz még ebben az évben végezhet a kivitelező.

A pályázaton eredményesen szerepelt még Csapod, Fertőd, Fertőszéplak, Lövő, Pusztacsalád, Sopron, Sopronkövesd, valamint Szakony.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyár végéig döntenek az iskolákról

Az önkormányzatok maguk dönthetik el, hogy saját fenntartásban vagy társulásban működtetik-e az iskolájukat. Miként arról is, hogy megszüntetik-e az intézményt. A törvény szerint június 15. és augusztus 31. között van lehetőség a változtatásokról dönteni. Tovább olvasom