Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Százhúsz fát mentene meg az MDF

Egy ciklus alatt több mint egymillió A4-es papírt nyomtatnak ki a városházán csak a közgyűlési előterjesztésekkel kapcsolatban, ez 13 tonna fából állítható elő – mondta el Nagy Tamás, az MDF helyi vezetője.
– Ciklusonként csaknem 120 élő fát vágnak ki azért a 7,5 tonna papírért, melyet Sopronban a városházán a közgyűlési napirendek kinyomtatására használnak fel – mondta el Nagy Tamás, az MDF soproni szervezetének vezetője szerdán.

– Ez szerény becslések szerint mintegy hétmillió forintjába kerül az adófizetőknek, nem beszélve a postai és üzemanyagköltségekről, melyek újabb milliókkal terhelik a költségvetést. Úgy véljük, haladéktalanul át kell térni az elektronikus formában továbbított közgyűlési anyagokra. Bízunk benne, hogy az a huszonkilencmillió forintos költségvetési tétel, melyet informatikai fejlesztésekre fordítanak, ilyen jellegű fejlesztéseket is finanszíroz majd.

– A közgyűlési anyagoknak a www.sopron.hu honlapon szerepeltetése egyrészt a nagy terjedelmű dokumentumok továbbítását is leegyszerűsítené, másrészt nagyobb betekintést nyújtana a döntéshozatalba – tette hozzá Oszvald Ferenc Nándor alelnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Suzuki ütközött össze egy trélerrel

Három könnyű sérültje volt annak a balesetnek, mely Nagycenk és Sopronkövesd között történt tegnap… Tovább olvasom