Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Százezer palack bor Floridába

A Lövér Pince pinot noirja nyerte el az amerikaiak által kiírt százezer palacknyi szállítói pályázatot.
– Az Egyesült Államokban tavasszal egy olyan nagy sikerű amerikai játékfilmet mutattak be, amelyben a főszereplők állandóan pinot noir bort kerestek és fogyasztottak – mondta a nemzetközi tender kiírásának előzményéről Magyar Dezső, a Lövér Pince ügyvezetője. – Ennek hatására óriási kereslet keletkezett e borfajta iránt. A sikert látva egy floridai üzletlánc vezetése európai tendert írt ki a pinot noirra.
A kontinens szinte valamennyi pinot noir termőhelyéről küldött mintákat az USA-ban neves borászokkal zsűriztették, s nagy örömünkre a Lövér Pince 2005-ös bora lett a győztes.

Időközben a szállítás és a palackozás kérdései is rendeződtek, s a napokban már a floridai áruházak polcaira kerülhet a Sopron címkéjű pinot noir, amelynek angol nyelvű tájékoztatója arról is szól, hol található Magyarországon belül a Soproni borvidék.

– Az amerikai megrendelő a piaci visszajelzésektől tette függővé az együttműködés folytatását – tette hozzá Magyar Dezső.
– Amennyiben az amerikai fogyasztóknak ízlik a soproni pinot noir, akkor minden tendereztetés nélkül kapunk megbízást a további szállításokra. Elfogadtuk az ajánlatot, hiszen saját ültetvényeink és felvásárlásaink révén akár kétszázezer palacknyi pinot noir készítésére is képesek vagyunk. Az amerikai siker nem az első a Lövér Pince történetében: elnyert nemzetközi tender révén szállítottunk már kékfrankost, chardonnay-t, zweigeltet és rozét Japánba és a skandináv országokba is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvette hivatalát az új polgármester

Dr. Fodor Tamás, Sopron új polgármestere szerdán hivatalosan átvette a város adminisztrációját és jelképes kulcsát Walter Dezsőtől. A korábbi városvezető biztosította dr. Fodor Tamást, Sopron ügyeit illetően bármiben és bármikor a rendelkezésére áll. A város gazdasági, fejlesztési, szociális és számos más szakterületeivel összefüggésben tízezer oldalnyi iratot nyújtottak át az új polgármesternek. Tovább olvasom