Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Százévesen is szeretetben, elégedetten

Ismét százéves lett egy soproni polgár. Első Ferencné a korához képest kiváló egészségnek örvend.
Fia és menye a napokban köszöntötte századik születésnapján a soproni Első Ferencnét, tegnap pedig Abdai Géza alpolgármester is meglátogatta a város egyik legidősebb polgárát. Mici néni a meghatottságtól könnyezve fogadta az őt köszöntőket.

– Nincs énnekem titkom a hosszú életről, magam sem tudom, hogy miért éppen nekem szánt a sors ilyen szép, hosszú utat – mereng Mici néni. – Elégedett vagyok, érzem, hogy szeretnek és gondomat viselik. A fiam és a menyem mindent megad nekem. Gyakran járunk sétálni, olyankor összekarolunk, érzem, hogy vigyáznak rám. A szememet műtötték, így sem olvasni, sem tévézni nem tudok, de Piri, a menyem néha felolvas nekem. Az ebédkor pedig mindenkiért elmondok egy imát.

Mici néni emlékezete már nem a régi, jóllehet a fiatalságából néhány emléket fel tud még idézni, a háborúról már hiába kérdezzük. – A selyemgyárban dolgoztam, kezdetben takarítottam, majd a konyhára kerültem, onnan mentem nyugdíjba. Az urammal az egykori, bánfalvi Nika vendéglőbe jártunk, ott akkoriban zajlott az élet.

– A korához képest jó a mama egészsége, az orvosa szerint nagyven–ötven éves embernek nincsenek ilyen ép szervei – teszi hozzá Piri, Mici néni menye. – Két hónapja szívritmus-szabályozót kellett neki beültetni, ő a legidősebb soproni, akinél – kevéssel a századik születésnapja előtt – még érdemesnek látták végrehajtani a műtétet. Egyébként a mamáék öten voltak testvérek, és már csak ő él a családból. Csendes, nyugodt asszony, immár negyven éve élünk együtt vele egyetértésben, szeretetben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószerfogás: 14 fiatal ellen indult büntetőeljárás

Marihuánás cigaretta alapanyagából mintegy kilónyit foglaltak le a rendőrök Sopronban és Fertődön. Tovább olvasom