Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Szálloda lesz a ruhagyárból

Scarbantia néven négycsillagos szálloda, wellness- és szabadidőközpont válik a ruhagyárból, az udvaron mélygarázzsal.

Úgy tűnik, végleg rendeződött a soproni ruhagyári ingatlan-együttes sorsa: nyolc-tízmilliárd forintos beruházással, XXI. századi, látványos építészeti megoldásokkal, ugyanakkor a Rákóczi utcai homlokzat meghagyásával hotel lesz belőle.

Az a cég, amely 2005-ben közel 800 millió forintért megvásárolta az ingatlant, öt vállalatot versenyeztetett a tömb és környezete jövőjével kapcsolatban. A győztes koncepciót és az előkészületeket tegnap ismertették.

– Az értékek megőrzésében és továbbfejlesztésében gondolkodunk. A nyolc-tízmilliárd forintos beruházás megvalósításával élettel, idegenforgalmi vonzerővel és kikapcsolódási, sportolási lehetőséggel szeretnénk megtölteni Sopron belvároshoz közeli térségét – mondta Bakay László, a győztes CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. budapesti cég marketingvezetője.

– Ismerve az épület történetét és Sopronban betöltött szerepét, a fejlesztések a környezet sajátosságainak, a város és lakóinak érdekének megfelelően realizálódnak – hangzott el Takács Ákos, a cég kreatív építészeti igazgatójától. – Így például megmentjük az épületben fellelt kápolnát, a nevezetes népszavazásról hírt adó emléktáblát, ugyanakkor sétányt is kialakítva, megteremtjük az Újteleki utca és a Hátulsó utca közötti gyalogos-összeköttetést.

– A szálloda építési engedélyeztetése mintegy egy évet vesz igénybe, a 3–400 férőhelyes, négycsillagos szálloda építése három évig tart. Az elkészült látványtervek Münchenben, az ingatlanfejlesztési szakkiállításon is nagy sikert arattak – tette hozzá Fazekas Csaba építész, vezető tervező.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkenhet a vasúti zaj

A vasúti zaj régóta probléma Sopronban. Megoldást valószínűleg a várost átszelő vonalak összevonása jelentene. A lehetőségekről és a megvalósult fejlesztésekről dr. Székely Csaba, a GySEV Zrt. vezérigazgatója beszélt. Tovább olvasom