Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Szálloda lehet a ruhagyárból

Többmilliárdos ingatlanfejlesztés kezdődhet a közeljövőben a soproni belvárosban.
Gazdát cserélt a volt soproni ruhagyár. Ezt a tényt megerősítette Nagy Kálmán, a korábbi tulajdonos, többet azonban nem volt hajlandó elárulni. A Kisalföld információi szerint a kecskeméti székhelyű befektető(csoport), a Medicalholding 2003 Kft. 600 millió forintért jutott a 12 ezer négyzetméteres ingatlanhoz és a rajta l évő épületekhez. Miután a textilipar válságos időket él, nem valószínű, hogy folytatódik az épületekben a korábbi tevékenység. A Rákóczi utca – Szög utca – Hátulsó utca által határolt területre a városrendezési terv szerint lakóházakat nem lehet építeni. Mint megtudtuk, a vállalkozó(k) számára egy budapesti cég, a Céh Rt. több tervváltozatot is készített.

A tervváltozatok szerint szálloda, wellnessközpont, kulturális és kereskedelmi szolgáltatás valósulhatna itt meg, összhangban a város elképzeléseivel. A koncepció mindkét változata több mint hétmilliárd forintos fejlesztéssel számol. A 12 ezer négyzetméteres ingatlan ötven százaléka építhető be, így akár – három szinttel számolva – ugyanennyi is lehet az új építmények összterülete. Az ma még kérdéses, hogy mi lesz a Rákóczi utcai főhomlokzattal, az ugyanis már része a soproni „kollektív tudatnak". Elképzelhető, hogy megmarad és mögötte épül fel az új szárny, legyen bármi is a funkciója. A többit és a Hátulsó utcára néző „modern" üzemcsarnokot valószínűleg el kell bontani. Persze ezek ma még csak elképzelések, hogy pontosan mi is épül majd a magántulajdonban lévő területen, az a következő hetekben, hónapokban derül ki.

Szerkesztőségünk szerette volna megszólaltatni a kecskeméti kft. ügyvezető igazgatóját, dr. Piskolti Jánost, hogy elmondja a konkrét terveket a Rákóczi utcai fejlesztésekkel kapcsolatban, de tegnap nem értük utol.

Mindig középület volt

A Rákóczi utcai hatalmas, háromszintes épülettömb három ütemben épült fel, 1883-ban, 1890-ben és végül 1927-ben. 1944-ig falai között működött a Magyar Királyi Zrínyi Ilona Honvédtiszti Leánynevelő Intézet. Itt hirdették ki 1921. december 17-én a soproni népszavazás eredményét. A második világháború után alakították át ruhagyárnak, amely a rendszerváltás után magánkézbe került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett egy melléképület Fertődön

Egy családi ház melléképülete gyulladt ki szerdán a kora délutáni órákban Fertődön. A tűzet sikerült… Tovább olvasom