Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szalai: baltával esett a segélyeknek a kormány

A Demokratikus Koalíció elítéli a Fidesz szegényellenes politikáját - mondta Szalai László, önkormányzati képviselő.

Az Orbán-kormány elkezdi a szociális támogatások leépítését; jövőre nem lesz rendszeres szociális segély, megszűnik a lakásfenntartási támogatás, szeptembertől pedig az óvodáztatási támogatás is - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Szalai László, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője.

- Magyarország rohamosan halad a teljes elszegényedés felé. A visegrádi országokhoz képest, és az egész régióhoz képest is óriási a leszakadás. A valóság szöges ellentétben áll a kormánypropagandával. Magyarország soha nem teljesített ilyen rosszul - tette hozzá.

Szalai László kiemelte, a súlyos nélkülözők aránya háromszor akkora Magyarországon mint az Európai Unióban. Napjainkban a hét évesnél fiatalabb gyerekek negyvenkettő százaléka szegénységben él hazánkban.

- Az Orbán-kormány Lázár János életfilozófiáját öltötte magára - „akinek nincs semmije, az annyit is ér" - és sokat dolgozott azért, hogy Európa nyomorgói legyünk. A korrupt kormány háborút vív a szegényekkel, ahelyett, hogy a szegénység csökkentésével foglalkozna.

A Demokratikus Koalíció elítéli a Fidesz embertelen és szegényellenes politikáját, ezért több lépésben szorítaná vissza a szegénység arányát:

- növelnénk a munkanélküli segély folyósítási idejét a mostani 3 hónapról

- növelnénk a munkanélküli segély összegét

- növelnénk a családi pótlék összegét, amely 2008-óta nem emelkedett

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burgenlandban üzembe helyezték a 400-ik szélturbinát - fotók

A szélturbinák már több áramot termelnek Burgenlandban, mint amennyi a tartomány fogyasztása. Tovább olvasom