Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Szalagkorlátnak csapódott, és meghalt egy soproni motoros

A kórházban halt meg az a soproni motoros, aki a Zala megyei Nagykapornaknál szenvedett balesetet. A gyorshajtás kizárható.

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők azt a soproni férfit, aki az elmúlt hétvégén csapódott szalagkorlátnak a Zala megyei Nagykapornaknál - számolt be a zaol.hu.

Az 56 éves férfi a zalaegerszegi kórházban belehalt a sérüléseibe.

A soproni motoros emlékére mécseseket is gyújtottak. A szakemberek hétfőn járták be az érintett, balesetveszélyes szakaszt. Fotó: zaol.hu - Aranyos Gábor
A soproni motoros emlékére mécseseket is gyújtottak. A szakemberek hétfőn járták be az érintett, balesetveszélyes szakaszt. Fotó: zaol.hu - Arany Gábor


Fülöp Valter ezredes, a Zala megyei rendőrfőkapitány a portálnak elmondta: a balesetben a túlzott sebesség nem játszhatott szerepet. Jó látási viszonyok mellett, száraz útburkolton történt a tragédia.

A szombati baleset soproni áldozata egy motoroskonvoj tagjaként tartott Zalaegerszegre, ahol eddig tisztázatlan körülmények között a szalagkorlátnak csapódott.

A tragédiák miatt átépítik az érintett szakaszt

A közlekedés biztonságát javító intézkedésekről egyeztek meg hétfőn a 76-os főút nagykapornaki szakaszára vonatkozóan az érintett hatóságok, miután több más baleset mellett két halálos végű motoros tragédia is történt az elmúlt hetekben - mondta el a megbeszéléseket követően a helyszínen a Zala megyei kormánymegbízott.

Rigó Csaba közölte: a még hivatalosan át nem adott, felújított úton szombaton történt a második halálos motoros baleset, amelynek kapcsán a zalai rendőrfőkapitány javaslatára koordinációs értekezletet hívott össze.

A rendőrség, a közútkezelő, a közlekedési felügyelőség és a katasztrófavédelem szakemberei mellett a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező Colas Zrt. munkatársaival közösen abban állapodtak meg, hogy október 16-ig figyelemfelhívó táblákat helyeznek ki és további javaslatokat is tesznek az érintettek.

A kivitelező október közepéig a kanyar mindkét iránya felől balesetveszélyre figyelmeztető "sokkoló" táblákat rak ki, a rendőrség pedig ugyanitt egy demonstrációs közlekedésbiztonsági bemutatót is tart figyelemfelhívásként.

A szakemberek a határidőig azt vizsgálják, hogy a motoros kicsúszásos baleseteknél milyen műszaki megoldással lehet csökkenteni a sérülés kockázatát.

Felvetődött, hogy a forgalmat figyelő kamerákat helyeznének ki, illetve - ami még nem szokványos Magyarországon - hálóval vagy gumiborítással látnák el az út menti korlátot - jelezte a kormánymegbízott.

A nemrég elkészült, de hivatalosan még át nem adott, korszerűsített 76-os főúton a nagykapornaki tetőn lévő kanyarban az elmúlt hónapokban több motoros baleset is történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni LMP az esélyegyenlőségről

A legutóbbi közgyűlésen az esélyegyenlőségről szóló előterjesztéshez több javaslatot is megfogalmazott az LMP - mondta Bebesi József (LMP). Tovább olvasom