Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Szaknyelvi vizsga az egyetemen

Közgazdasági szaknyelvi vizsgát akkreditáltatott szeptemberben a Nyugat-Magyarországi Egyetem Idegen Nyelvi Központja. Decemberi és januári időpontokban szervezik Sopronban az első angol és német nyelvű szakvizsgákat.
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Idegen Nyelvi Központja az ITK-Origó (Rigó utcai) kétnyelvű és az ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom) egynyelvű nyelvvizsgarendszere mellé idén szeptemberben megszerezte az OECONOM kétnyelvű közgazdasági szaknyelvi vizsgarendszer szervezési és lebonyolítási jogát.

– Másfél éves elméleti és gyakorlati előkészítő munka után kaptuk meg az akkreditációt – mondta Krisch Imre, az Idegen Nyelvi Központ vezetője. – Az egyetem közgazdászhallgatói ötéves képzésük végén akkor kaphatnak diplomát, ha két nyelvből középfokú, közgazdasági szaknyelvi vizsgát tesznek. Eddig Győrbe vagy Budapestre kellett utazniuk. Mostantól évente két alkalommal, télen – decemberben és januárban –, valamint tavasszal – májusban és júniusban – vizsgázhatnak helyben a hallgatók.

A Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Szaknyelvi Vizsgaközpont kihelyezett vizsgahelyeként akkreditálták a soproni intézményt. Hat angol- és hat németszakos soproni nyelvtanárral, valamint két szombathelyi munkatárssal kiegészülve indítják a első vizsgákat. A már ismert rendszer szerint lehet „A" típusú szóbelire, „B" típusú írásbelire, illetőleg a „C" típusú komplex vizsgára jelentkezni október 21-ig az Idegen Nyelvi Központban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ipari alpinisták szigetelnek

Sopronban valószínűleg heteken belül befejeződik a Teleki Pál utcai tízemeletes háztömb júniusban… Tovább olvasom