Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Szakképző központ 1,4 milliárd forintból

Sopron - Biztosabb jövője van egy jó szakmát kitanult fiatalnak, mint egy állástalan diplomásnak – hangsúlyozta pénteken soproni sajtótájékoztatóján Simon Gábor államtitkár.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, Simon Gábor abba az iskolába tért vissza a szakképzést népszerűsítő politikusként, ahol valaha tanított is. A Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium Ferenczy utcai tanműhelyében az itt kialakítandó Térségi Integrált Szakképző Központ kapcsán a tárca szándékairól is beszélt az államtitkár.
Simon Gábor államtitkár szerint fel kell ismerni: a szakképzésben részt vevők előtt biztos és széles perspektíva áll.
Simon Gábor államtitkár szerint fel kell ismerni: a szakképzésben részt vevők előtt biztos és széles perspektíva áll.

– A Területileg Integrált Szakképzési Központ (TISZK) tagintézményei 2010. december 31-ig mintegy 1,4 milliárd forintos fejlesztést hajthatnak végre. A munkaügyi minisztérium pályázatán nyert 400 millióból létrejön egy nonprofit társaság, mely koordinálja majd a programban részt vevő hét oktatási intézmény szakmai gyakorlatát. Egy másik pályázaton elnyert 885 millió forint pedig arra szolgál, hogy ezt a tanműhelyt, illetve ennek egy részét modernizálják, fejlesszék – ismertette Simon Gábor látogatásának előzményeit. – Közösségi és egyéni érdek, hogy olyan fiatalokat képezzünk, akik az iskolapadból kikerülve el is tudnak helyezkedni. A kormány szakmunkásösztöndíjak alapításáról már döntött, de minisztériumi szándék van arra is, hogy a szakoktatók elismertségén javítsanak és bérüket rendezzék – jelentette be a jó híreket az államtitkár.

A TISZK jóvoltából megújul a régióban a szakképzés – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, a minisztérium sokat vár a központoktól, amikből mintegy negyvenet hoztak létre az országban. Abban, hogy a szakmák visszakapják rangjukat, mindenkinek lenne feladata – hívta fel Simon Gábor a figyelmet. Tudatos pályaválasztás, népszerűsítés és felvilágosítómunka, nyitott és vonzó oktatási intézmények kellenek ahhoz, hogy a fiatalok biztos egzisztenciát nyújtó szakmák felé orientálódjanak.

Olvasóink írták

 • 4. valaki13 2008. november 23. 11:46
  „MINEK?????? - SZAKKÉPZŐ KÖZPONT!

  Sok munkahely szűnik meg

  Bajnai Gordon szerint számítani kell arra, hogy Magyarországon a következő hetekben ezres nagyságrendben fognak megszűnni munkahelyek,
  ugyanakkor a kormány a kis- és közepes vállalkozásoknak célzott támogatást ad a munkahelyek megtartására, újak létesítésére

  a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter erről szombaton Budapesten, az MSZP választmányának ülése után tartott sajtótájékoztatón beszélt.

  A héten bejelentettek szerint a közeljövőben 1760 munkahely fog csoportos létszámleépítéssel megszűnni, az előző héten bejelentett 1400 után - közölte a politikus kérdésre válaszolva.
  A miniszter szerint ez a folyamat gyorsulni fog, és rövid távon nem várható változás, azaz arra kell számítani, hogy a következő hónapokban romlani fog a helyzet.
  Felhívta arra a figyelmet, hogy egyelőre Nyugat-Magyarországon nagyobbak a leépítések.”
 • 3. arany 2008. november 15. 22:36
  „Tudatos népbutítás”
 • 2. valaki13 2008. november 14. 18:52
  „SIMON ÚRNAK IGAZGA VAN ( egy szakmunkás jobban el tud helyezkedni, mint egy diplomás ), IGEN EZ ÍGY VAN!!!

  DE EGÉSZEN BIZTOS, HOGY JÓL VAN EZ ÍGY???”
 • 1. FREDDY/S 2008. november 14. 17:36
  „"a szakképzésben részt vevők előtt biztos és széles perspektíva áll." csak az a kérdés, hogy a nyugdíjnál elismerik-e ezt a képzésformát, mert a mai világban minden lehetséges, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszél ön magyarul? - a Nagy Sajtóanyag-szemle, ínyenceknek!

Nap mint nap elárasztanak bennünket az idétlenül megfogalmazott sajtóanyagok, sületlen… Tovább olvasom