Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Szakképzések Sopronban - A jövő tanév kínálatáról dönthet a közgyűlés

A képzési szerkezet nagymértékű változásával nem kell számolni az előterjesztés szerint.

A 2012/2013-as tanév előkészítése a Közoktatási törvényben foglaltak szerint ősszel megkezdődik.

A szülőket Pályaválasztási füzeten keresztül tájékoztatják a középiskolai felvételek rendjéről, valamint a képzési kínálatról, amelyet a városban működő középiskolák biztosítani tudnak. Ebben a kiadványban nemcsak a leendő 9. évfolyamosokat érintő információkat teszik közzé, hanem a 10. osztályt és az érettségit követő szakmai képzésekről is általános tájékoztatást adnak - így kezdődik az az előterjesztés, amit csütörtöki ülésén tárgyal Sopron képviselő-testülete.

Az indítandó szakmákat a Közgyűlés hagyja jóvá, ami természetszerűleg indítási kötelezettséget nem jelent, csak lehetőséget biztosít. 

Az előterjesztés szerint a képzési szerkezet nagymértékű változásával nem kell számolni.  A Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium a hagyományos szerszámkészítő szakma indítását továbbra is tervezi, mivel a gazdálkodó szervezetek ezen szakmunkások iránt jelentős keresletet mutatnak. Emellett új szakmaként megjelenik az Informatikai hálózattelepítő- és üzemeltető szakma, mely kimenetet nyújt az eddig is működő, de szakmát nem nyújtó informatikai osztály tekintetében.

A többi intézményben az előző évekhez képest szintén minimális változás tapasztalható: A Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola esetében a Marketing- és Reklámügyintéző szakma kikerül a képzések közül, helyette az Idegen nyelvi titkár ás az Ügyviteli titkár szakmákkal bővül a kínálat.

A Handler Nándor Szakképző Iskola esetében a Bútorműves, valamint a Divat- és stílustervező szakma kerül ki a felajánlott képzések közül, a Ruhaipari technikus szakmával pedig bővül a kínálat.

A Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégiumban pedig az Idegenvezető, és az Utazásügyintéző kerül ki a felajánlott képzések közül, míg a műszaki cikk eladó szakképesítés helyett a Vendéglátó eladó szakma kerül a képzések közé.

Az előterjesztés végén, a határozati javaslatoknál olvashatják részletesen, hogy az egyes intézményekben mely szakmai képzések indítását engedélyezné a közgyűlés >>

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Venezuelai zenészek koncerteznének Fertődön

A tervek szerint a fertődi zeneiskola felveszi a kapcsolatot egy hasonló venezuelai intézménnyel. De… Tovább olvasom