Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Szakképzés valós igények szerint

Sopron - Rövidesen megkezdődik a 2008/09-es tanév tantervi előkészítése. Ehhez kapcsolódóan felmérték a soproni szakképzőkben, hogy a tanulók milyen szakirányt választanának szívesen.
A következő közgyűlésen a képviselők döntenek az egyes soproni szakképző iskolák 2008/09-es tanévre vonatkozó oktatási kínálatáról. Erre azért van szükség, mert csak így indíthatók el a különböző szakképzések. Egyes iskolák már felmérték, hogy milyen képzésben vennének részt szívesen a diákok.

– Általában hétféle szakképzést ajánlunk és ebből öt szakirány indul el ténylegesen – mondta el érdeklődésünkre Herczeg Lászlóné, a Fáy András-szakközépiskola igazgatója. – Az „állandónak" számító szakokat – mint a pénzügyi-számviteli ügyintéző vagy a vállalkozási ügyintéző – minden évben elindítjuk, a többit pedig kellő számú jelentkező esetén. Az új Országos képzési jegyzék (OKJ) miatt a képzési struktúránk átalakul. Újdonság például a Magyar Posta Zrt. által intézményünknek előírt postai ügyintéző szak. Ehhez hasonló eddig postai üzleti asszisztens néven szerepelt, de az elnevezésen kívül további változások is történtek a szakirány képzésében, tartalmában és óraszámaiban. A megjelölt hét szakirány közül – pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozási ügyintéző, hatósági és közigazgatási ügyintéző, kereskedelmi ügyintéző, marketing- és reklámügyintéző, valamint postai ügyintéző – csak a legkeresettebbeket indítjuk, azokat pedig, ahol kevesebb mint tizenketten jelentkeznek, biztosan nem.

A Handler Nándor-szakközépiskolában – pozitív döntés esetén – tizenöt szakma indítását engedélyezi a közgyűlés.

Ezek a következők: női szabó, bútorasztalos, épületasztalos, ács-állványozó, burkoló, festő-mázoló-tapétázó, kőműves, fodrász, kozmetikus, faipari termelésszervező, webmester (honlapkészítő), ruhaipari technikus, díszítő festő, alkalmazott grafikus és bútorműves.
A Kozmutza Flóra-iskola bőrtárgykészítő, textiltermék-összeállító, lakástextil-készítő és pék-cukrász szakmákat indíthat a következő tanévben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új elnököt választott a mezőgazdasági zrt.

Hegykő - Dr. Varga Gábor, a Hegykői Mezőgazdasági Zrt. új elnök-igazgatója csütörtökön… Tovább olvasom