Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Szakértői véleményekre vár a rendőrség a soproni Saphir-ügyben

Szeptemberre készülnek el azok a szakvélemények, amelyek alapján eldőlhet a büntetőjogi felelősség kérdése a soproni szálloda ügyében.
A büntetőjogi felelősség megállapítása érdekében egy könyvszakértő, illetve egy idegenforgalmi szakértő véleményének elkészülésére vár a Soproni Városi Rendőrkapitányság, amely üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt nyomoz a soproni Saphir Aqua Aparthotel ügyében – tudta meg a Turizmus Online.

A szakértői vélemények abban fognak dönteni, hogy a rendőrség megítélhesse, a szálloda üzemeltetője milyen pénzügyi kondícióval rendelkezett a szolgáltatás teljesítésére a megrendelés felvételekor. Vizsgálják, milyen körülmények közepette érkeztek meg a pórul járt közel kétezer befizető részéről átutalt pénzek, és a szálloda vezetői tudhatták-e, hogy a vállalt szolgáltatást nem képesek teljesíteni.

Aranyos Gábor őrnagy elmondta: a rendőrségnek azt kell megállapítani, hogy történt-e csalás, és ha igen, azt milyen körülmények között követték el. A büntető törvénykönyv szerint az követ el csalás, aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz. Ezért az ügy minden részletét vizsgálják, így például azt a szisztémát is, hogy a kibocsátott vouchereken nem szerepeltek időpontok, és a fizető vendégeknek előzetesen, telefonon kellett egyeztetniük.

A Turizmus Online már többször foglalkozott az üggyel, amely akkor robbant ki, amikor közel kétezer ügyfél, aki előleget fizetett, vagy vouchert vásárolt, nem tudták igénybe venni a szolgáltatást, és jó páran a bezárt ajtók előtt szembesültek azzal a ténnyel, hogy a hotel bezárt.

Az ügyben jelenleg folyamatban van a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének eljárása a Saphir Aqua Aparthotel üzemeltetője, a Hotel Cardos Kft. ellen, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt. A panaszosoknak a céggel való megegyezést, a békéltető testületet, végső soron pedig a bíróságot ajánlják.

Úgy tudjuk egyébként, a Hotel Cardos egy soproni ingatlanfejlesztőtől bérelte a létesítményt, a bérleti díj fizetését viszont a karbantartások és felújítások elvégzésével váltotta ki.

A Hotel Cardos Kft. szerint ezeket a munkákat ők rendre elvégezték, míg a bérbeadó szerint nem; ebből elszámolási vitájuk kerekedett, és információink szerint polgári eljárások is indultak. Aranyos Gábor valószínűsítette, hogy a könyv- és idegenforgalmi szakértő szeptemberben elkészül szakvéleményével.

Olvasóink írták

 • 8. öröksoproni 2011. augusztus 26. 11:59
  „A bérleti díjat karbantartási munkákkal tudták le? Ilyen szerződéseket azonos tulajdonosi hátterű cégek szoktak kötni egymással. Aki kiadja, annak nem kell a pénz? Valaki megint hazudik. Vagy mindenki.”
 • 7. sup7ra 2011. augusztus 26. 10:45
  „500 millióért már meg is hírdették.Tessék csak tessék ...”
 • 6. Bella.Ernő.János 2011. augusztus 26. 08:06
  „Igazad van 4. "valamerre" ez egy sokhunyós ügy! Jó volna már tiszta vizet önteni a pohárba ! Egy kisvállalkozót elektromikroszkóppal vizgálják folyamatosan, a különböző szakhatóságok a "Nagyvadakat" miért nem ??? Ezen gondolatsor megválaszolását minden becsületesen dolgozó ember fantáziájára bízom...”
 • 5. Bella.Ernő.János 2011. augusztus 26. 07:45
  „Hol van az a jogszabályi háttér ami lehetetlenné tenné az ilyen és hasonló " lenyúlom a polgárt" c. már- már össznépi packázást az emberekkel !??? Talán ezért hiányzik mert a tisztelt befektetők, üzemeltetők,alvállalkozók alvállalkozói kapcsolataik lévén "megzsirozzák "azokat akik cselekedhetnének a jogszabályi héttér kidolgozásáért és hatályba léptetéséért. Ez nem az első, sem az utolsó eset Sopronban, de az országban sem! Úgy látszik nem érdeke senkinek fellépni a törvényalkotásban az efféle "ujgazdagékkal" szemben. A pénz mindenkinek pénz ! Még a kisembernek is, bármilyen furcsán is hangzik...”
 • 4. valamerre 2011. augusztus 25. 20:46
  „Itt csak a károsultak kárpótlása a kérdés, ebben a sok húnyós ügyben, mert valaki nagyot szakított a csalással az biztos. Eredményes nyomozást kívánok, mert ne lehessen már ebben az országban mindent büntetlenül megtenni.”
 • 3. qqriq39 2011. augusztus 25. 20:25
  „Igen,kedves ´valamerre´!Ha felhívsz egy,a mostani Soproni Hírsztárban megjelent mobilszámot,akár vehetsz is,vagy bérelhetsz is egy apartmant a ´volt Saphir Aqua Hotel´-ben(ez a hirdető rávezető-segítő utalása!)!”
 • 2. valamerre 2011. augusztus 25. 19:46
  „Amúgy elég érdekes július 19-i bejegyzéssel megalapították a Fenyves-Aparthotel Kft-t a szálloda tulajdonosának ügyvezetésével.”
 • 1. petry 2011. augusztus 25. 18:13
  „Remélem, a szakértői vélemény elkészülte után másnap hajnalban sok ajtón fognak kopogtatni a Marcalos srácok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főépítészi Életműdíj Sopron volt főépítészének

A Főépítészi Életműdíjat Sári István vehette át a XVI. Országos Főépítészi Konferencián. Tovább olvasom