Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Szakdolgozók tudományos értekezlete Sopronban

Az Erzsébet Oktató Kórház Szakdolgozói Szakmai Tanácsa szervezésében tartják a Szakdolgozók XVII. Tudományos Értekezletét.

A magyar egészségügy az egészségügyben dolgozók áldozatvállalásán nyugszik, ami elismerést érdemel -mondta dr. Simon István a tanácskozás megnyitóján.

Az idei tanácskozás az előző évekhez hasonlóan változatlanul gazdag és színvonalas tematikájú programot kínál, egyben alkalmat teremt arra, hogy az egészségügyi dolgozók átadhassák egymásnak tudásukat, bővíthessék ismereteiket, előadhassák érdekes eseteiket, megoszthassák a szakma többi területeivel is hasznosítható tapasztalatikat.

Elismert szakmai rangot képviselnek az évek hosszú során megrendezett tanácskozások, amelyeket az egészségügyben dolgozók szakmai felkészültsége, hivatástudata fémjelez.

Brieber Istvánné nyugalmazott ápolási igazgató 17 évvel ezelőtt szervezett először a soproni kórház névadója, Erzsébet királyné tiszteletére a szakdolgozói tudományos értekezletet. A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban 17. alkalommal nagy érdeklődés mellett tartották meg a tudományos tanácskozást - olvasható a sopron.hu-n.

Az eseményen a város nevében dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.

Sopron alpolgármestere megköszönte az egészségügyben dolgozók munkáját. Kiemelte: a magyar egészségügy az egészségügyben dolgozók áldozatvállalásán nyugszik, ami elismerést érdemel. Az orvosok, a szakdolgozók a legnehezebb körülmények között, csekély anyagi elismerés mellett vállalják azt a mérhetetlen áldozatot, ami a magyar egészségügy működését biztosítja, miközben akik küzdenek a körülményekkel, a betegért.

Az alpolgármester az euróövezet válságának, az EU gazdasági állapotának vázolásával az alapvető elosztó rendszerek szükségszerű átalakításáról is szólt. A strukturális szerkezeti átalakításokat az Európai Unióban is meglévő válság közepette kell végrehajtani, nagyon hátrányos gazdasági konjuktúrában. Mindezen válságkörülmények között Magyarországot egy 8 évig tartó rossz gazdaságpolitika legyengített gazdasági és pénzügyi helyzetbe sodorta hozta. A meghozandó gazdasági döntések, az elosztás újraszervezése, a strukturális szerkezeti bajok elhárítása és a fenntartható rendszer újraszervezése alapvető változtatásokat, változásokat tesz szükségessé, olyanokat, amelyekben a rendelkezésre álló forrásokhoz kell igazítani a kiadásokat.

Ez közös munkát, együttműködést, tevékeny hozzáállást követel mindenkitől ahhoz, hogy a változtatások sikeresek legyenek.

Dr. Amberger Erzsébet, kistérségi tisztifőorvos köszöntőjében méltatta azokat a kormányelképzeléseket, amelyek az egészségügy átszervezését célozták meg. Meggyőződését fejezte ki, hogy a beteg érdekét, a gyógyítást, az egészségügyi dolgozók munkakörülményeit javító és a fenntarthatóságot biztosító, tervezett átrendezése a rendszernek előnyökkel jár a jövőre nézve.

A köszöntőket követően következett az egész napos szakmai program.

Olvasóink írták

  • 1. Franatic 2011. november 24. 17:59
    „Szükség is van a soproni kórház dolgozóinak a tudásuk, ismereteik bővítésére!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ésszerűség, hatékonyság és takarékosság - Költségvetési koncepció 2012-re Sopronban

A költségvetés készítés első szakaszában költségvetési koncepció készül. Minden más csak ezután… Tovább olvasom