Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Szakaszosan zárják le a Várkerületet

Várhatóan még ebben az évben elkészül a Várkerület 420 méteres szakaszának csatornázása.

Az önkormányzat, valamint a média képviselőinek tartott bejárást pénteken a beruházó. A meghívottak megtekinthették, hol tartanak a csatornakorszerűsítési munkálatok. Várhatóan még ebben az évben elkészül a Várkerület 420 méteres szakasza.

Bár a lakosságnak sok bosszúságot okoz, a terveknek megfelelőlen haladnak a soproni csatornakorszerűsítési munkálatok. Még ebben az évben elkészül az Arany János utca, a Táncsics Mihály utca egyik fele, valamint a Várkerület egy szakasza. A Terv utcában, a Baross utcában és a Kutyahegyen jövőre feketetik le az új vezetékeket.

A Várkerület tűzoltóság és Major köz közti szakaszán mintegy 420 méter hosszú részt újítanak fel még idén. A tűzoltóság bejáratánál már el is kezdődtek a munkálatok, ahol nem várt körülmények nehezítették meg a kivitelezők dolgát: használatban lévő föld alatti erősáramú villanyvezetékre, vízcsőre, valamint egy, feltehetően a XVII. századból származó vízvezetékrendszer maradványaira bukkantak.

– A Várkerületet szakaszosan bontjuk fel és az út alatt vezetjük el az új csöveket – mondta el a bejáráson Csejtei Imre projektmenedzser. – Az előre meghatározott helyeken mintegy 6–7 méteres aknákat ásunk az összekötésekhez. Azt tervezzük, hogy naponta 7–7,5 métert haladunk előre, így idén decemberre végezhetünk is a jelenleg kijelölt szakasszal.
– Nyolcvanévente kerül sor ekkora léptékű felújításra, így a kellemetlenségek miatt a lakosság türelmét és együttműködését kérjük – egészítette ki Hruby József alpolgármester. – A kivitelezéssel télen sem állnak le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adósság nélkül a kórház

A soproni Erzsébet Oktatókórház 2002-ben került a konszolidációs és reorganizációs programba. Akkor központi keretből 52 millió forint került a kasszába, hogy rendezze adósságait. Az új menedzsment feladata az volt, hogy a bevételek és a kiadások szigorú ellenőrzésével, valamint az intézmény átszervezésével egyensúlyban tartsa a kórház működését. Tovább olvasom