Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Szakácskirály: Tüzesvasút és Íz-lelők a legjobbak - fotó, videó

A fesztivál a borús-esős idő ellenére is nagy sikert könyvelhetett el, hiszen közel 4000 fesztiválozó érezte jól magát a másfél nap alatt.


A minimum 6 fős csapatoknak a sárkány évének jegyében tűzzel, vízzel és kékfrankossal kellett elkészíteni egy tetszőleges bográcsételt. Az ételek elkészítését és tálalását szakmai zsűri bírálta el.

Videó: Betuker Botond.


A zsűri tagjai voltak a Benke Laci bácsi olimpiai bajnok, mesterszakács, mestercukrász; Dr. Simon Tamás, a Szabadtűzi Lovagrend nagymestere; és 2 fő Fortuna választottjai a közönség soraiból. A zsűri tetszését a TÜZESVASÚT csapatának „Poncichterkáposzta nem túlragozva" nyerte el, így ők kapták meg a Soproni Kékfrankos főszakács címet - írja a sopron.hu.

Soproni Kékfrankos FŐSZAKÁCS

Tüzesvasút „Poncichterkáposzta nem túlragozva"
Íz-lelők Ördöglángos Tüzes bélszíntokánnyal töltve
Cifra kondér Szt. György lovag bensőséges lakomája sárkány tüzével ékesítve

Mivel főnyereményt a GYSEV Zrt ajánlotta fel, így a díjat a „Tüzesvasút" csapata átadta a 15. helyezést elérő GUR-Manók csapata részére.

A versenyző csapatok olyan humoros csapatjátékok során, mint a sárkány útja, fireball (tűzlabda), sárkány barlang, nagy kékfrankos ho-ho-hó, angry dragons – dühös sárkány további pontokat is szerezhettek. Az összesített versenyben legmagasabb pontszámot elért társaság szintén a „Tüzesvasút" csapata lett.

Azonban a játékszabályok értelmében amennyiben a Soproni Kékfrankos Főszakács és a Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet egy azon csapat nyerné el, az össz. pontszámban második helyezett kihívhatja párbajra a legmagasabb pontszámmal bíró csapatot. Így sikerült elnyernie az Íz-lelők csapatának végül a VI. Soproni Kékfrankos Szakácskirály címet.

VI. Soproni Kékfrankos SZAKÁCSKIRÁLY

Íz-lelők
Tüzesvasút
Cifra kondér

A teljes írás és fotók a rendezvényről itt érhetők el >> 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GYSEV-es siker az Aranycsákány Krampácsversenyen

A szombathelyi és csornai pályafenntartás 12 fős, vegyes csapata hat másik egységet utasított maga… Tovább olvasom