Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Szájer: együtt a magyar érdekekért

Szeptemberben elkezdődött a munka az Európai Parlamentben (EP) is. Dr. Szájer Józsefet, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetőjét soproni látogatásakor az elmúlt hetek tapasztalatairól kérdeztük.
Mivel ez az összeg az uniós belső határszakaszok összességére vonatkozik, így Sopron és térségének vállalkozói is profitálhatnának belőle. „Nehéz volt az indulás, mint minden kezdet, de az első néhány hét akadályait sikerrel vettük. Együtt küzdünk érdekeinkért."

Dr. Szájer József
 – Képviselőink mennyire képesek érvényesíteni a magyar érdekeket az „európai színtéren"?
– Nehéz volt az indulás, mint minden kezdet, de az első néhány hét akadályait sikerrel vettük. Mindenki munkába lendült a saját szakterületén, így Járóka Lívia, az EP soproni képviselője is, aki a romaügyekkel kapcsolatban többször hallatta már hangját.

Segítségével születnek a magyarországi romák helyzetének javítását szolgáló tervezetek. Magyar nemzeti összefogással létrejöhetett az a határozat is, mely lehetővé teszi egy bizottság vizsgálódását az eddig elhallgatott vajdasági magyarverések ügyében. Tehát együtt küzdünk érdekeinkért.

– A rutinos EP-képviselők hogyan értékelik a magyarok teljesítményét?
– Újak vagyunk, ezért kíváncsian figyelik, miként dolgozunk. A 25 biztosjelölt meghallgatásakor az összes képviselőnk kérdezett. Mindannyian aktívak és ilyen a megítélésük is. Úgy látom, a magyaroknak komoly tekintélyük lett e rövid idő alatt. Épp ezért sajnálatos, hogy energetikai biztosjelöltünk, Kovács László leszerepelt a meghallgatásán.

– Ön Veszprém és Győr-Mo son-Sopron megye képviseletét látja el az Európai Parlament ben. Térségünk fejlődéséért mi lyen lépéseket tud tenni?
– Elsősorban a határ menti kis- és középvállakozások együttműködését szeretném segíteni. A Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottság néppárti tagjai módosító indítványt nyújtottak be az unió 2005-ös költségvetési tervezetéhez. Ez hárommillió eurót szánna az unió belső határai mentén működő kis- és középvállalkozások közötti szorosabb kapcsolat kialakítására.

– Mit szól ahhoz, hogy ilyen ka pós lett az országgyűlési képviselői helye? Gondolta volna, hogy ennyi en vetélkednek majd Sopronban egy parlamenti mandátumért?
– A demokráciában termé szetes dolog, hogy bárki meg méretheti magát. Sokan ugyan nem határozott céllal, inkább fi gyelemfelkeltésből indulnak. Fideszes politikusként fontos nak tartom, hogy a város részé ről a polgári értékek jelenjenek meg az ország házában. Ezért mint lehetséges utódomat, min den erőmmel támogatom a Sopron érdekeit képviselő Firtl Mátyást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brennbergben az aranyvonat

Az amerikai elnökválasztás kampánytémájává vált az aranyvonat kárpótlásának ügye. A huszadik század… Tovább olvasom