Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Szájer átlépett

Ellentmondó hírek kaptak szárnyra Sopronban arról, hogyan fogadták a helyi fideszesek a párt átalakulási törekvéseit. Bár a vezető pozícióban lévő helyi politikusok tagadják, hogy gond van, a suttogó propaganda arról tanúskodik, belső feszültségek, érdekellentétek feszítik a helyi csoportot.
Szájer József
Szájer József országgyűlési képviselő már kilépett a párt soproni szervezetéből, s átjelentkezett a kópháziba. Egyesek szerint ennek oka a soproni csoporton belül kialakult ellentét. Szájer – titkárán, dr. Molnár Ágnesen keresztül – viszont azzal indokolja lépését, hogy az már a párt átalakulásának előszele: kópházi tagsága a falusi csoportok jelentőségét, megerősítését szolgálja.

A párt változásai, a minél több ember megszólítása és a Fidesz széles körű szövetséggé alakulása azt is magával hozza majd – amennyiben a május 17-i kongresszus elfogadja az új alapszabályt –, hogy jelentőségüket veszítik a mostani helyi csoportok. Választókerületenként alakítanak majd tagozatokat, s mindezek felett áll majd a választókerületenként jelölt elnök, azaz az országgyűlési képviselő.

Miután Szájer Józsefet elszólítják Sopronból feladatai, helyi munkáját valószínűleg titkára, Molnár Ágnes végzi majd el. Molnár Ágnest meglepték a belső ellentétekről szóló hírek. Véleménye szerint nincs másról szó, mint hogy a Fidesz bővítési, megújulási szándékát néhányan félreértelmezik. Márpedig különböző helyi kezdeményezésük, mint a Polgári Szalon, a Sopron Szalon vagy a Fidesz Akadémia létrehozása azzal a szándékkal jött létre, hogy minél szélesebbre tárják a kapukat jobboldali, polgári és nemzeti érzelmű emberek előtt. „Persze lehetnek kisebb feszültségek, hiszen egyre többen vagyunk, elképzelhető, hogy valaki érdeksérelemtől tart.

Én azonban nem érzek konfliktust, nem tudok ellendrukkerekről sem. Abban viszont biztos vagyok, hogy aki dolgozni akar, az az új szervezeti felépítésben is tud" – mondta Molnár Ágnes. Abdai Géza, a Fidesz soproni csoportjának alelnöke (az elnök, Havas András külföldön tartózkodik) megerősítette Szájer József „átigazolását", mely az ő véleménye szerint is összhangban van a párt megújulási törekvéseivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pedagógusok féltik juttatásaikat

Míg a belügyminiszter kétszáz százalékos ruhapénz-növekedést ígér a köztisztviselőknek, addig a… Tovább olvasom