Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Szabálytalanul gazdálkodott a soproni és a mosonmagyaróvári kórház

Az Állami Számvevőszék súlyos szabálytalanságokat tárt fel öt vizsgált kórház, köztük a soproni és a mosonmagyaróvári intézmény ellenőrzése során.
A szekszárdi, a hatvani, a berettyóújfalui mellett a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet és a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézet ellenőrzéséről készült jelentéseket hozta csütörtökön nyilvánosságra az Állami Számvevőszék (ÁSZ). A sajtótájékoztatón elhangzott: az öt ellenőrzött kórház mérleg szerinti összesített bevételei 2016-ban meghaladták a 31 milliárd forintot, kiadásaik pedig a 30 milliárd forintot, az átlagos ágyszámuk pedig 2016-ban összesen 3260 volt. Salamon Ildikó tervezési vezető kiemelte: a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése, valamint a pénzügyi és vagyongazdálkodás mind az öt ellenőrzött kórházban szabálytalan volt 2014 és 2016 között.

Továbbá a korrupciós veszélyek ellen védelmet biztosító integritáskontroll-rendszert sem a kockázatokkal arányosan építették ki az intézmények. Az ÁSZ a jelentéseiben összesen 87 javaslatot tett a feltárt szabálytalanságok kijavítására. Ebből a soproni kórház főigazgatójának 23-at, a mosonmagyaróvárinak 19-et, amelyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

Sem a soproni, sem a mosonmagyaróvári kórháztól csütörtök estig nem érkezett válasz a Kisalföld megkeresésére.
Illusztráció

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyenruhások száguldoztak Fertő tavon - fotók + eredmények

Egyenruhások száguldoztak Fertő tavon - fotók + eredmények
A XVII. Országos Vízirendészeti Rendőr Járőrverseny, amit Sopronban, illetve a Fertő tavon rendezett… Tovább olvasom