Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szabadulás után: az elítéltek visszailleszkedését segítik

Egy program keretében, azt szeretnék elérni, hogy ne kopjon meg a családi kapcsolatuk azoknak, akik Sopronkőhidán legalább öt éves ítéletüket töltik.

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, valamint konzorciumi partnere, a megyei gyermekvédelmi központ 43 millió forint, vissza nem térítendő pályázati forrást nyert el. A projekt nyitókonferenciáját kedden tartották a soproni városházán.

A kapuház előtt című program során azt szeretnék elérni, hogy ne kopjon meg a családi kapcsolata azon fogvatartottaknak, aki legalább öt éves büntetésüket töltik Sopronkőhidán. E nélkül a szabadulásuk utáni életük minden bizonnyal kudarccal végződne – hangzott el. F

ontosnak tartják azt is, hogy a szabadságvesztésüket töltők a néhány napra találkozhassanak a gyermekeikkel is. Ennek hatására az elítélt a börtönben, ugyanis jobban betartja majd a szabályokat.

A programban azon hatvan elítélt vehet részt, akik legalább öt éves szabadságvesztéses büntetést kapott, továbbá a szabadulásig legfeljebb öt, de legalább három évük van még hátra. Feltétel a nyolc általános iskolai végzettség megléte.

Az elkövetkezendő húsz hónapban számos eseményt is szerveznek majd az elítélteknek. Ilyen például, a családi nap, színjátszó kör szervezése, munkaerő-piaci felkészülést elősegítő trénig, életvezetési tanácsadás, egyéni felzárkóztatás, valamint állampolgári- és jogi ismeretek oktatása.

A projekt különlegessége, hogy másodlagos célcsoportot is meghatároztak. Egyes programokba bevonják majd a házastársat, élettársat, gyerekeket, esetleg unokákat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most a belvíz okoz károkat a Somfalvi úton - fotók

A soproni Somfalvi úti kiskertekben egyszer a fagy, most meg a belvíz miatt veszhet oda a termés. Tovább olvasom