Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Szabadtéri szentmisét tartottak Sopronban

Ünnepi szabadtéri szentmisét tartottak a Szent István napi városi megemlékezés keretében a szent királyunkról elnevezett templomnál.
A programban fellépett és vastapsot kapott Orbán Júlia előadóművész, aki Nagy Gáspár Szent Istvánról szóló versét szavalta el, majd a városvezetés és civil egyesületek, lovagrendek megkoszorúzták Szent István szobrát. Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője ünnepi beszédében hangoztatta: Szent István államalapítói műve alapja jelenkori létünknek. A szent királyunk által gyakorolt keresztényi eszmék, mint a hit megőrzése, az elesettek segítése, az idősek tisztelete, a kegyelmesség, az alázat, de a megmaradás és a felemelkedés vágya is Szent István napjainkig ható, élő örökségét jelentik. Ezt követően Böcskei Győző plébános, aki a szentmise főcelebránsa volt, ünnepélyes keretek között megáldotta az új kenyeret és a bort.

További képekért kattintson ide!

Olvasóink írták

 • 16. igazember 2012. augusztus 21. 17:08
  „Képminöség!!!!hát mit mondjak,jobbat várna az ember.Szerettem volna kinagyítani,hátha van rajt ismerös,de ennél még a kis nöi mini hamupopócska gépek is jobb képet csinálnak.A másik,a polgármester urat csak egy képen látom,ez nem jellemzö,a Tüztoronynál,jobbról három,balról négy kép,mi történt,csak nem hanyatlik a népszerüsége?Semmire nincs pénz?Jó sokan elfordultunk töle (akik annak idején rá szavaztunk,talán az elején még szerettünk is ,amig ellenünk nem fordult a kétélü fegyverével,lesz meglepetés a következö megmérettetésnél ,garantálom)és jó párat még magammal viszek,de nem a komcsikhoz.”
 • 15. hejhaj 2012. augusztus 21. 15:36
  „4. plutoo 2012.08.20. 18:10 "Egyedüli program ami volt Sopronban (08.20-án), az a Kurszán Kende lovasbemutató a Hubertusz melleti (sic!) placcon. Gratula Nekik szép volt!"

  Az nem egyszerűen a Hubertusz melletti " Platz", hanem kifejezetten és nevén nevezve az amfiteátrum, vagy amphitheatrum, ahogy tetszik. Valóban jó volt a műsoruk és tömeg volt a rendezvényen.
  Szent István ünnepén méltó Szent Misével tisztelegni az államalapító királyunk emléke előtt. Viszont méltatlan ezzel viccelődni. Aki ezt kifogásolja, ne menjen oda, de ne sértse a vallásos emberek érzelmeit. Menjen inkább Afganisztánba és ott próbáljon viccelődni a Koránnal.
  De hogy jön ide a határáttörés, azt meg én nem értem. Sok mindent ünnepeltünk már augusztus 20-án, de ez a kitörés egy kicsit kilóg a sorból, főleg azért, mert semmit nem adott nekünk érte a nyugat....”
 • 14. Csetneky 2012. augusztus 21. 10:10
  „kmmk-nak igaza van. Egyrészt vannak, akiknek semmi sem jó - ha van valami program az a baj, ha nincs, akkor meg az - másrészt nem kell mindig másra várni, normális ember tud magának értelmes programot csinálni. Ha meg nem, akkor a hiba a saját készülékben keresendő.”
 • 13. kmmk 2012. augusztus 21. 06:48
  „"Kadlott Karcsi és a többiek "
  Hat eleg nagy baj, hogy valakinek ez kell. Ezeket meg reklamozni sem kene.

  "Szerintem a példaértékű műsor a Várkerületen volt két éve, Tankcsapdával, koncertekkel, kirakódóvásárral, stb.
  "
  Emlekszel arra, amikor a kornyekbeliek rinyaltak, hogy oket ez nem erdekli es a Tankcsapda miatt nem tud aludni, tul hangos volt. A kirakodovasarok kapcsan meg rendszerint ilyen marhasagokkal jonnek, hogy draga, nem ide kene tenni, hanem oda stb...
  Eleg sok ember van, akinek soha semmi nem jo. Ha lett volna tuzijatek, akkor meg ment volna a suket szoveg, hogy azt a penzt masra is el lehetett volna kolteni. Aztan ehhez csatlakoznak a kulonbozo partok, meg a huseges partkatonaik. Erre sem lehetne peldat talalni.
  Az onkormanyzat kihozta ezt az egeszet kb. 0 forintbol, oruljunk ennek. Aki egy hetvegen nem tud maganak programot csinalni, az meg is erdemli. Raadasul meg jo ido is volt. Ja, hogy az a baj, hogy nem volt ingyen kenyer es cirkusz?”
 • 12. baklava 2012. augusztus 21. 01:50
  „A város fiataljai fejében, identitás tudatában ez a hétvége biztos sok pozitív emléket hagy maga után...csodálkoznak az emberek, ha nem tudja megmondani egy gyerek, hogy valójában mit is ünneplünk augusztus 20.-án...nem Tankcsapdára, vagy hasonló zenekarokra van kizárólag szükség, hanem magyar népzenét játszó, előadó MŰVÉSZEKRE. Magyar kézművesek által készített termékekre, játszóházra, korabeli bemutatókra, kézműves foglalkozásra, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a magyar kultúrával, és alkothatnak ami a legfontosabb. Talán sok embernek örömet okoztak volna egy tűzijátékkal is, bár tudom a város anyagi helyzete nem túl rózsás, de ha rongy rázásra, lenyúlásokra van, akkor egy kicsi csurranna csöppenhetne másra is..mint pl. egy augusztus 20 méltó ünneplésére..”
 • 11. Mankapunka 2012. augusztus 20. 23:15
  „nága

  Akkor mi a misebor? Édesítőszeres piros szőlőlé?”
 • 10. vadgesztenye 2012. augusztus 20. 23:00
  „Mégis kinek az ünnepe augusztus 20.? Szent István ünnepe. Az évtizedek során sokféle elnevezést kapott már, ez egy katolikus ünnep, amit nem sikerült az elmúlt rendszerben sem teljesen kiirtani. Ne keverjük a majálissal, ez egy katolikus ünnep. Találja meg mindenki a módját az ünneplésnek, a szórakozásnak, alkalomhoz illően.”
 • 9. molten13 2012. augusztus 20. 21:26
  „Csak katolikusok laknak Sopronban, vagy az az államvallás?
  Siralmas "ünnepi" program.”
 • 8. IkvaHírLACEE 2012. augusztus 20. 21:25
  „Este 7 körül mentem egy kört a városban, és teljesen üres volt, egyedül a Fő tér környékén illetve az Erzsébet kertben volt pár ember. Programokat sehol nem találtam.”
 • 7. siva 2012. augusztus 20. 21:23
  „...és akkor a csúnya bácsi kivette az öreg néni fogsorát.”
 • 6. nága 2012. augusztus 20. 21:21
  „"Szép" hozzászólások, pl. Szent István ünnepén jó lenne a Tankcsapda, misebor=szesz, idősek kicsúfolása. Önökhöz illő bizonyítványt állítottak ki magukról.”
 • 5. zoltee 2012. augusztus 20. 20:04
  „Én nem vagyok egy nagyon sokat elváró, túlzottan igényes ember, de ez a program valami borzasztó volt.
  Mise? Minek ennyi mise? És aki nem hívő? Az már nem is ember?

  A lovas program jól hangzott, de egyedül arra nem mentem volna ki, annyira nem érdekelnek a lovak (egyébként már láttam ezt az előadást, nagyon profi, minden tisztelet nekik!)

  Azonban, szerintem igenis tudomásul kell venni, hogy egy ilyen ünnepnapon, pláne egy hosszú hétvégén, kell a tömegrendezvény. Lehet szidni a majálist is (Kadlott Karcsi és a többiek színvonala vagy színvonaltalansága), de kell az ilyen is.

  Szerintem a példaértékű műsor a Várkerületen volt két éve, Tankcsapdával, koncertekkel, kirakódóvásárral, stb.

  Ez kell ilyenkor, nem a misa.

  Igaz, az említett belvárosi, várkerületi program, ha jól emlékszem, választási évben volt...”
 • 4. plutoo 2012. augusztus 20. 18:10
  „Re.:poháralátét
  Igazad van! Sajnos.

  Egyedüli program ami volt Sopronban (08.20-án), az a Kurszán Kende lovasbemutató a Hubertusz melleti placcon. Gratula Nekik szép volt!”
 • 3. poháralátét 2012. augusztus 20. 17:39
  „Sopron, 2012 aug. 20. - szabadtéri mise
  Aki ennél mozgalmasabb műsorra számít Sopronban, az utazzon vissza az időben.”
 • 2. acsali 2012. augusztus 20. 17:23
  „Sorban áll az emeszpé vallásos női tagozata.”
 • 1. Mankapunka 2012. augusztus 20. 17:10
  „Ingyen szesz is volt,gondolok itt a miseborra?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fertő tótól nem messze pihent családjával Orbán Viktor

Orbán Viktor feleségével és három gyerekével, testőrök és más kísérők nélkül pihent Ausztriában a… Tovább olvasom