Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Szabadtéri bútorbolt a Táncsicsmajornál

Fotelok, matracok, heverők és sok más szemét ékteleníti a Táncsicsmajor térségét, valamint a határtól bevezető utakat. A rendőrség a polgárőrség bevonásával igyekszik elejét venni az áldatlan állapotoknak.

– Egyszerűen elképesztő, milyen áldatlan állapotok uralkodnak a Táncsicsmajor térségében. A Somfalvi út végén és az azt követő hosszú útszakasz két oldalán újabb és újabb szemétdombok jönnek létre – mondta egy elkeseredett soproni lakos.

Az illegális szeméttelepek újbóli kialakulása joggal irritálja a jobb érzésű embereket.
Az illegális szeméttelepek újbóli kialakulása joggal irritálja a jobb érzésű embereket.


– Fotelok, matracok, heverők, autógumik tömkelege mellett háztartási hulladékok sokasága is jelzi, hogy igen népszerű a környék, ami az illegális szemétlerakást illeti. Nemrég kiraktak egy „Szemét lerakása hatóságilag tilos!" táblát, de már azt is körülöleli a sok hulladék. Mivel fémből van a tábla, bizonyára hamarosan annak is lába kél. A

z is igaz, hogy évente egyszer-kétszer elszállítják a limlomot, de mindhiába, a szemétkupacok mindig újratermelődnek. Érthetetlen, hogy amikor a városban rendszeresen tartanak lomtalanítást, egyesek magánakcióként a természetbe, a bokrok mellé helyezik fölöslegessé vált holmijaikat. Köztéri kamera alkalmazásával azonosítani lehetne a szemetelőket, s a kemény pénzbüntetés elrettentő lehetne. Sajnos ugyanez a helyzet a Bécsi úti határról Sopronba vezető úton is, ahol a leállók telnek meg mindenféle kacattal – részletezte a hölgy.

– Jogos az észrevétel. A polgárőrséggel közösen megnézzük ezeket az újra és újra kialakuló illegális szemétlerakókat, egyszersmind a mobil kamerák használatának lehetőségeit is számba vesszük – közölte Szabó Jenő alezredes, soproni rendőrkapitány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat napig nyomorogtak a vasúti konténerben, Sopronnál vették észre őket - fotók

A férfiak meghallgatásuk során elmondták, hogy mindannyian szír állampolgárok és már hat napja… Tovább olvasom