Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Szabadlábon védekeznek a Pilis-vezetők

A Fővárosi Főügyészség indítványa ellenére nem rendelte el a bíróság a Pilis Invest elnökének és két igazgatósági tagjának házi őrizetbe vételét.
A BRFK hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a felszámolás alatt lévő Pilis Invest egykori vezetői ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt még március 4-én tett előterjesztést a Fővárosi Főügyészségnek a Pilis Invest három vezetője – T. K., B. É. és B. L. – házi őrizetére. A főügyészség indítványát azonban a Budai Központi Kerületi Bíróság március 10-én elutasította – tudtuk meg dr. Dobos Gabriellától, az ügyészség szóvivőjétől.

– A Fővárosi Főügyészség is megalapozottnak találta a rendőrség gyanúját, ezért indítványozta az egykori Pilis-vezetők házi őrizetbe vételét – mondotta tegnap délután a szóvivő. – A bíróság végzése elutasító volt, így az érintettek jelenleg minden kényszerintézkedés nélkül élhetik életüket. A végzést azonban megfellebbezte a Fővárosi Főügyészség, újabb döntés még nem született.
Közel egy évig nem volt gyanúsítottja a Pilis Invest-ügynek, a rendőrség ismeretlen tettes(ek) ellen folytatott eljárást, kezdetben csalás gyanúja miatt.

– A nyomozás – amely még az elmúlt év áprilisában kezdődött – február végén jutott abba a szakaszba, hogy gyanúsítottként hallgathattuk ki a szövetkezet elnökét és két igazgatósági tagját – nyilatkozta a Kisalföldnek Péntek József alezredes, a BRFK osztályvezetője. – Az eddig feltárt tények alapján – álláspontunk szerint – mindhárman alaposan gyanúsíthatók nagy vagyoni – 11,6 milliárd forintnyi – hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésével.

Péntek József elmondta még, a nyomozást tovább folytatják, s nem kizárt, hogy újabb személyek kerülnek látókörükbe, illetve a hűtlen kezelés mellett más bűncselekményt is felrónak a gyanúsítottaknak.
Mint ismeretes, a Pilis Invest Ingatlanbefektető és Hasznosító Szövetkezet az elmúlt év márciusában függesztette fel a célrészjegyek kifizetését. Addig – 1998-tól – csaknem 61 milliárd forint összegben teljesítettek célrészjegyeladást, illetve 49 milliárd forint célrészjegy-visszavásárlást.

A kisbefektetők – országszerte több mint négyezren, Sopron és környékén kilencszázan – 11,6 milliárdot követelnek. Ezért kezdeményeztek a cég ellen felszámolási eljárást, amely 2004. június 30-án lépett érvénybe és mint erről Buga Imre, a Pilis felszámolója február 24-én Sopronban tájékoztatta a hitelezőket, még most is tart. A 11,6 milliárd forint követeléssel szemben jelenleg mintegy 2,6–2,9 milliárd forintra tehető a Pilis mobilizálható vagyona.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egzotikus állatok a lakásban

Az állatorvosnál a kutyák és cicák mellett már a leguánok, kaméleonok sem számítanak ritka… Tovább olvasom