Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

SVSE: Sok a ha a bentmaradás körül

A vezetőedző célja csak az lehet, hogy a csapat nyerje meg a harmadosztályt, illetve végezzen bennmaradó helyen az NB II-ben, ha továbbra is másodosztályú maradhat a klub - nyilatkozta Soós Imre, az SVSE vezetőedzője.

Soós Imrével, az SVSE vezetőedzőjével a csapat oldalán olvasható egy interjú.

Amikor elfogadta a SVSE-GYSEV-Goldschmidt csapat vezetőedzői posztját, milyen érzések, elvárások voltak Önben?

Örültem a vezetők megkeresésének, természetesen azt az elvárást támasztottam magammal szemben, hogy segítsem a csapatot a biztos bentmaradást érő helyre kormányozni. A szerződéskötést megelőzően láttam a csapatot játszani nem csak élőben, hanem felvételről is, már akkor is lehetett látni, hogy helyezéstől függetlenül számunkra a bentmaradás kiharcolása lehet a tét, ami nem mutatkozott könnyű feladatnak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség  kezében van az SVSE sorsa, ha nem érkezik be 32 csapat nevezése. az biztos, hogy a bentmaradó helyen végzett és licenccel rendelkező egyesületeknek a nevezésüket 18-án, déli tizenkettő óráig kell beadniuk. Ezt követően derül ki, hogy a 32 csapatos másodosztályból mennyi hely marad üresen. Miként az is, hogy az SVSE szempontjából mi a bentmaradás feltétele.


Összegezve, 11 mérkőzésen ült a csapat kispadján, mely 2 győzelmet, 4 döntetlent és 5 vereséget eredményezett. Mennyire elégedett a csapat teljesítményével?

Ez nézőpont kérdése. Ha csak a száraz statisztikát nézzük, nem lehetek az. Ha kicsit mélyebbre ásunk, akkor azt kell mondanom, hogy igen, bár nem maradéktalanul. Sajnos a télen érkezettek nem igazán hozták az elvárásokat, vagy jelentős meccshiánnyal rendelkeztek, vagy nem, illetve keveset játszottak felnőtt másodosztályú bajnoki mérkőzést.

A tavaszi idény közben jelentős változások történtek a csapatban. Gondolok itt Bojan Lazic, Mico Smiljanic távozására, valamint Bersnjak Dominik, Alekou Alekosz, Ivankovic Vedran, Delic Ahmet érkezésére. Ez a változás, mennyire befolyásolta a csapatjátékot?

Bojan Lazic és Mico Szmiljanic elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy az SVSE bajnok lett és indulhatott a másodosztályban. Utóbbiak pedig jelentős erősítések voltak, hiszen velük kiegészülve az MTK, Paks, Tatabánya, Baja sorozatból 2 győzelem, egy döntetlen, egy vereség, 6 rúgott gól mellett 6 kapott gól a csapat mérlege, a 6 gólból Bernsjak, Alekou, illetve Delic szerzett négyet.

30 megszerzett ponttal a 14. helyen zárta a csapat a bajnokságot, így kiesett az NB II. Nyugati csoportjából. Mik az elképzelések a jövőt illetően?

Skála úr illetékes nyilatkozni az egyesület terveiről. A vezetőedző célja csak az lehet, hogy a csapat nyerje meg a harmadosztályt és sikeres osztályozón szerezzen jogot a feljutásra, ill. végezzen bennmaradó helyen az NB II-ben, ha továbbra is másodosztályú maradhat a klub.

A teljes beszélgetés itt érhető el >>

Olvasóink írták

  • 1. pumukli59 2012. június 18. 16:37
    „Gondolom, a szabályokat nem most találják ki, azok le vannak fektetve, hogy pontosan hogy töltik fel a létszámot, ha kevesebb a nevező. Másrészt, inkább induljunk az NB III- ban egy feljutásra esélyes csapattal, mint amásod osztályban egy ideihez hasonló gyenge csapattal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset: Továbbra is keresik a szabálytalanul előző autóst

A szerdán reggel a 85-ös számú főúton történt halálos baleset ügyében a történtek tisztázása… Tovább olvasom