Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

SVSE: Horváth Ottó és Varga Alfréd a vezetőségben

Információink szerint Horváth Ottó az SVSE labdarúgó szakosztályának elnöke, míg Varga Alfréd a szakosztály vezetője lesz.


Horváth Ottó és Varga Alfréd a vezetőségben

Információink szerint Horváth Ottó az SVSE labdarúgó szakosztályának elnöke, míg Varga Alfréd a szakosztály vezetője lesz. Az irányításba való visszatérésük nem meglepő, Horváth Ottó egykoron már dolgozott a csapatnál, míg Varga Alfréd kapusedzőként segítette az SVSE feljutását az NBII-be.

Úgy tudjuk, mindezen személyi változások azt jelzik, az SVSE illetve a GYSEV Zrt. elnöksége saját erőből szeretné megoldani, garantálni az immáron NBII-es csapat helytállását. A  labdarúgó szakmai körökben ezen személyi cseréket előrelépésnek tekintik.

Stangl Gábor szakosztályvezető megbizatása június 30-ig szól, értesülésünk szerint ő nem kérte szerződésének hosszabbítását.

Minderről az egyesület elnöksége dönt majd, de nem tévedünk nagyot, ha kijelentjük: mindezen személyi változásokat jóváhagyják.


SVSE: Elnöki segédlet a biztos NBII-es helytállásért

Információink szerint a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Dávid Ilona is azonosult a közös soproni üggyel, az SVSE NBII-es szereplésével. A csapat pénzügyi háttere biztosított lesz.

A Soproni Vasutas Sport Egyesület (SVSE) a második helyezett Pápa előtt végezve nyerte meg az NBIII Bakony csoportját. Mindezt úgy, hogy a klub, jelentős - külső - anyagi támogatást nem vett igénybe. Már a téli átigazolási szezonban akadtak olyan segítő szándékú emberek, akik kifejtették: szakmai és pénzügyi támogatásuk nélkül elérhetetlen lesz a ˝vasút˝ egy osztállyal feljebb jutása.

Most már kijelenthetjük, mindez nélkülük is sikerült, hiszen az SVSE magabiztosan utasította maga mögé a többi csapatot. Sőt, például a Kőszegnek 12 gólt is tudott rúgni.

Az SVSE magabiztosan nyerte meg az NBIII-at, s joggal lehetünk kíváncsiak arra, hogy az NBII-es szereplés anyagi háttere miként lesz biztosított. Portálunk információi szerint Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója is bevetette közreműködését, hogy anyagi nehézségek ne hátráltassák a csapat másodosztálybeli jó szereplését. Itt kell megemlítenünk, hogy a vasúttársaság a fokozott társadalmi felelősségvállalásának jegyében, fontosnak érzi a labdarúgás és a soproni sportélet támogatását. Úgy tudjuk, a GYSEV Zrt. csúcsmenedzsmentje és a szakosztály irányítása a napokban tárgyalt a soproni városvezetéssel. A fő téma természetesen a financiális kérdés volt.

Úgy tudjuk, az SVSE nagyon jó viszonyban van a Csiszár Ákos vezetette SC Sopronnal. Ebből a kapcsolatból akár még egy gyümölcsöző együttműködés is születhet, hiszen a tárgyalások már előrehaladottak; egy közös utánpótlás bázist hoznának létre.

- Az SVSE fő támogatója továbbra is a GYSEV Zrt., a soproni önkormányzat valamint a már meglévő szponzoraink – jelentette ki portálunk megkeresésére Skála János, az SVSE elnöke. – Az NBII-es indulás költségei biztosítottak. Úgy is, hogy néhány poszton erősítésre, azaz új igazolásokra lesz szükség. Az anyagi háttér adott, de természetesen újabb befektetők, támogatók jelentkezésére is nyitottak vagyunk. Elmondhatom, hogy Gőbl Gábor szakmai tapasztalatára és segítségére jelen helyzetben nem tartunk igényt. Az SVSE saját erejéből érte el, amit elért, s a jövőben is erre a megbízható magra, szakmai- anyagi háttérre szeretnénk támaszkodni.

Skála János kifejtette, az NBII-es célokat is meghatározták. Az elvárás az, hogy a másodosztályban a középmezőnyben végezzenek. Ez a sportvezető szerint teljesíthető is.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. raptor12 2011. június 29. 20:55
  „Az svse utánpótlás csapatai kb 500 gólt kaptak az előző bajnokságban... tök utolsó lett mindegyik korosztályuk (a veretes megyei bajnokságban) alig bírták összeszedni a gyerekeket a meccsekre, vajon most hogyan tovább (önerőből) svse??”
 • 26. boy1970 2011. június 26. 16:27
  „Önkormányzat 25 misi,Gysev szintén 25 misi.”
 • 25. skandi 2011. június 22. 12:49
  „Mit vártatok? Lazic fogja összeállítani a csapatot, ő osztja el a pénzt, teljhatalmú úr. Elkeserítő, hogy egy szerb focista játékához asszisztál a város. Egyben megdöbbentő is. Pár meccs és visszaáll a nézőszám az NBIII-asra, minden megy tovább, ahogy eddig. Jövőkép? NBI? Elfelejthetjük.”
 • 24. gysevmunkás 2011. június 22. 12:17
  „A mai nemzeti sportot olvasva találtam a cikket hogy Papp Norbert és Török István nem vállalja az NB2-őt.Csak a nyilatkozattal amit Végh úr tett az a gond hogy az említett labdarúgóknak elfelejtettek szólni,hogy ti nem keletek.
  Ez a szánalmas!!!!!!!!”
 • 23. szabadter 2011. június 22. 11:03
  „19. pusz 2011.06.21. 16:21
  Egyszerűen szánalmas!!!”
 • 22. reális 2011. június 22. 10:44
  „pusz, ez nagyon kicsinyes vélemény, az iskola vezetése kitünő! Minden elismerést megérdemel a Gáronyi vezetője,tantestülete és minden dolgozója. Kár ezért megint megbecsült embereket bántani.”
 • 21. berux 2011. június 21. 18:25
  „Miért, a parlamentben hány korlátlan kapacitású ember van?”
 • 20. pusz 2011. június 21. 16:21
  „Azért érdekesek az ilyen szinte korlátlan kapacitású emberek,- és itt nemcsak GG-re gondolok,hanem bámulatos az is,hogy valaki egy iskola igazgatása,vezetése mellé laza könnyedséggel bevállalja egy szakosztály vezetését is.”
 • 19. raptor12 2011. június 21. 14:42
  „A Gysev 10 az önkormányzat 12 millió + a stadion fenntartása 38milló amit természetesen nem csak a SVSE használ de ebbe nem ad pénzt a Gsyev!”
 • 18. skandi 2011. június 21. 14:40
  „szabadterrel egyetértek!!A pontos támogatási összegekkel meg tisztában vagyok, úgyhogy ezt ne forszírozzuk. A városnak most legalább 20-30 milliót kell betennie + stadionhasználat, ami együtt finoman szólva is több, mint a GYSEV pénze. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy mi a hosszútávú cél? Mert én már hallottam, hogy szerb baráti kör érezik hozzánk... Nyilván nem kevés pénzért... A Lazic 36, a Smiljanic 37, Bausz Robi 33, Bognár Gyuri 34 éves, Polareczki kölcsöben van, nincs NBII-es szintű kapus, a többi játékos közül is legalább 5-6-an gondban lehetnek ezen a szinten. A feladat adott, az igazolások a soproni foci jövőjét is meghatározhatják. Ha már Lazicék minden eszközt igénybe véve kiharcolták, hogy maradhassanak, remélhetőleg tudják mit vállaltak. Hajrá Sopron!”
 • 17. ruszti 2011. június 21. 14:10
  „a városi stadion "mindenkié", a város nem ajándékot ad az SVSE-nek
  amikor biztosítja a játék lehetőségét,hanem neked,nekem ergo a város
  és vozáskörzetének lakóinak biztosítja a kultúrált szórakozás lehetőségét
  ami nekik kötelességük, a másik a támogatás anyagi része, itt is az a
  helyzet,hogy az önkormányzat költségvetésében van ilyen célra elkülönített
  pénz, ily módon támogatják a kosárlabdát az utánpótlást stb.”
 • 16. berux 2011. június 21. 13:36
  „Nem vagy képben, mert nem ugyan akkora a támogatás, közel sem. A stadionnal meg mit csinálnának, kukoricát vetnének bele? (lásd:D.újváros, v. Stadler stadion)”
 • 15. szabadter 2011. június 21. 13:30
  „Az NBII-es SVSE már nem lehet a Gysev belügye. A szurkolók azért akartak NBII-t, mert a következő állomás az NBI. Csak akkor van értelme, ha van koncepció a legmagasabb osztályra! Ha csak langyosvíz, akkor érdektelenné válik. Ezért nem érdemes harcolni!!! Viszont, ha a Gysev-nek nincs ilyen ambiciója, mi a fenének harcolt érte!? Vagy csak a csoda páros + Horváth Ottó háját kenegetik a bajnokság megnyerésével? Fricska a másik oldalnak?”
 • 14. skandi 2011. június 21. 11:56
  „A GYSEV-é? Rendben, akkor nem szükséges a város ugyanakkora összegű támogatása, mint a Vasúté, valamint az ingyenes stadionhasználat sem. Szerintem az FC Sopron bukásával ez lett a város csapata. Ha a GYSEV sajátjaként kezeli, ám legyen: van stadionjuk, van utánpótlásuk.”
 • 13. berux 2011. június 21. 11:03
  „Nem tudom mi az igazi probléma.Ez a csapat a Gysev-é ,ha nincs szüksége G.G. szolgálataira, akkor ezt el kell fogadni.Ha én nem akarok albérlőt akkor nem is lesz. Nem hiszem ,hogy az új vezetés nem tudná a csapatot ezen a szinten tartani. Ha pedig BL. csapatot akar a város szóljanak Abramovicsnak .”
 • 12. Chris_Sopron 2011. június 20. 18:01
  „Még valami, aztán befejezem: GG munkáját abban a 3 évben, míg ügyvezető volt a klubnál, a klubért dolgozók és az eredmények is minősítik. A ti álláspontotok szerint tehát sikertelen tulajdonos, edzők, játékosok, jelentéktelen szponzori kör (kb. 45 vállalkozás ) voltak itt, sikertelen évekkel ( kupagyőzelem, 5. hely, gólkirály, pénzügyi konszolidáció ). Üdv. C.”
 • 11. Chris_Sopron 2011. június 20. 17:33
  „Cortez és meksz! Kedves névtelen emberek! A szólásszabadság nem az, hogy beleböfögök névtelenül a levegőbe egy jól hangzó frázist, hanem, ha azt névvel és tényekkel alátámasztva vállalom. GG vagy én bármelyikőtökkel vitázunk, ha EGY csak EGYETLEN olyan dolgot is állítotok, amit alá is tudtok támasztani. Tényleg, szinte könyörgök is ezért. Mint említettem, nekem minden egyes dokumentum megvan 10 évre visszamenőleg, úgyhogy várom. Zalaegerszegen egyébként ő mondott fel, ha nem zavar, senki nem kérte erre. Talán elhiszed, mert 6. éve ott vagyok. Biztos azt is tudod, hogy a Heineken 540 milliós három éves szerződését ő hozta tető alá az MLSZ-szel. Diósgyőr? Hm. Nagyjából 30 millió forintot vitt a klubhoz szponzori pénzt, a szerződések másolatai nála vannak. Önös célok, pénz? Kérdezd meg kérlek Huszti Szabit, Tóth Misit, Pető Zolit, Bagoly Gabit, Sifit, Csontit, Horváth Andrist, Antók urat vagy bárki mást, hogy mi a véleményük GG munkájáról? Hányszor nem kapták meg azt, amivel megállapodtak vele? Engem az elmúlt hetekben legalább 10 volt játékosunk hívott fel, aggódva a történésekért és várva azt, hogy milyen mederbe kerül végre a soproni foci. Vagy az én Önös érdekem? Polareczki Roli Vass Laci bá és az én javaslatomra került pl. Sopronba. Jelenleg is tárgyalok egy sportszeres céggel, aki nagyon kedvező feltételekkel látná el a klubot labdákkal, felszereléssel, ha szükséges. Nekem a soproni foci is számít, de jelenleg a munkámat Zalaegerszegen becsülik meg. Egyébként tényleg nincsen szükség ránk olyan közegben, ahol a soproniasság, a szakmai hozzáértés és a szurkolók iránti alázat nem számít. Én abszolút szurkolok a csapatnak és remélem, hogy pár napon belül látjuk azt a koncepciót is, ami hosszútávú gondolkodásra enged következtetni. Ez a lényeg, nem GG vagy én vagy más.Hajrá Sopron! Még valami: ha gondoljátok, szívesen küldök nektek anyagokat, hogy lássátok Ti is, valójában mi is zajlott itt az elmúlt években. Üdv. C.”
 • 10. raptor12 2011. június 20. 16:39
  „Önerőből???

  Hmm felettébb érdekes megközelítése a dolgoknak!
  Az önkormányzat által nyújtott pénz illetve a stadion is önerőnek minősül??
  Vagy netán ezt a támogatást is magának tudja be a Gysev Zrt.
  Sajnos megint nem az összefogás hanem az arrogancia győzött!
  Sok sikert a csapatnak, de a jelenlegi kerettel csak átutazó lesz az NBII-ben!”
 • 9. meksz 2011. június 20. 16:22
  „Cortez74 fcsopron60

  Vigyázzatok mit írtok GG-ről.Nehogy úgy járjatok mint a volt szdsz-es önkormányzati képviselő akinek bocsánatot is kellett kérnie.Ne értsetek félre.Nem azt mondtam, hogy nem értek veletek egyet, de a demokrácia és a szólásszabadság márcsak ilyesforma mifelénk.”
 • 8. Cortez74 2011. június 20. 15:56
  „Na azért ezzel vitatkoznék , hogy a G.G mindenhol csak segitett! Bár lehet ez is szubjektiv, de ahogy én tudom Sopronban is csak rosszat csinált! Zalaegerszegen is kiebbrugdalták! Diosgyörben is tönkretette a kosárlabdát! Most pedig vissza sirják azt akit semmi más nem motivál a sportban mint az önös célok és a pénz? Hála isten , hogy nem kérnek belöle! De ahogy látom Pécsen is átlátnak a szitán és ott sem kérnek a G.G "segitségéböl" !!!!
  De mind ezek melett , ha a szerb-albán különitményt nem távolitják el, akkor nagy bajok lesznek mint ahogy ez látszik is! Ugyhogy azt javasolnám a vezetöknek hogy sürgösen mondjanak fel ezeknek a gengsztereknek!!!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levelet írt eltűnése előtt a soproni kosaras

Orosz Lászlót továbbra sem találják. A rendőrség közigazgatási eljárásban keresi a sportolót, akinek 22 napja veszett nyoma. Tovább olvasom