Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

SVSE: Csapatnyi játékos érkezett, az első ötbe várják őket

Skála János elnök szerint mind az anyagi, mind a játékosállomány adott lesz ahhoz, hogy az SVSE az első ötben végezzen.

- Ismét belevágunk a másodosztálynak - jelentette ki Skála János, az SVSE elnöke. - Az első szezonunk sajnos nem úgy ért véget, ahogy terveztük. Élnünk kell azzal a lehetőséggel, hogy a labdarúgó csapat a következő szezonban ismét a másodosztályban szerepel. Tizenkettő játékos érkezett, de továbbiakkal is tárgyalunk. Úgy vélem, ha a csapat összeáll, akkor minden lehetőség adott lesz, hogy az első öt hely egyikén végezzünk.

Skála János.
Skála János.
Az SVSE korábban szerette volna leigazolni a soproni kötődésű Fehér Zoltánt, valamint Horváth Andrást, de sajnos az egyesület nem tudta vállalni az ezzel kapcsolatos anyagi feltételeket.  Mint megtudtuk, a csapat anyagi háttere rendezett lesz a bajnokság indulásáig.

A fő támogató továbbra is a GYSEV Zrt., és Sopron város önkormányzata lesz. A város továbbra is térítésmentesen biztosítja a Káposztás utcai stadiont.

A korábbi támogató Goldschmidt Kft-vel is előrehaladottak a tárgyalások, s hamarosan megszülethet a megállapodás. Ezzel együtt rendelkezésre áll a szezon megnyugtató lejátszásához szükséges mintegy 100 millió forintot meghaladó nagyságrendű összeg.


- Középtávú tervünk, hogy soproni labdarúgók alkossák a csapatunk gerincét - folytatta az elnök. - Jelenleg olyan játékosokat igazoltunk le, akikkel biztosítható a másodosztály, úgy, hogy négy fiatal soproni focista rendelkezik SVSE igazolással, további négynek pedig kettős igazolása van. Terveink szerint a jelenlegi  U17-es korosztályból is szeretnénk fiatal tehetségeknek lehetőséget biztosítani az első csapatban. Jelenleg eredménykényszer alatt állunk, ezt mindenképpen figyelembe kellett venni.

A labdarúgó szakosztály labdarúgó és vezetőségi állománya a bajnokság befejezte és az új megkezdése előtt gyakorlatilag kicserélődött. Horváth Ottó szakosztályelnök lehetőségei úgy alakultak, hogy felelősségteljesen nem tudta vállalni a további munkát, ugyanakkor lejárt Varga Alfréd szakosztály vezető szerződése is.

Csiszár Ákos, az SC Sopron vezetője meghívást kapott az SVSE Elnökségébe és megkezdte a labdarúgó szakosztály szakmai koordinálását. A tervek szerint a Káposztás utcai stadionban, egy helyen kerül kialakításra az utánpótlás és a profi labdarúgó csapat irányítása.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Gőbl Gábor sportmenedzser felajánlotta, hogy négymillió forint értékben kisebbségi üzletrészt vállalna az újonnan létrejövő labdarúgó kft-ben. Skála János ezzel kapcsolatban tömören ennyit jegyzett meg: „az ajánlatot megkaptuk, ezzel kapcsolatban válasz még nem született".

Olvasóink írták

 • 6. nága 2012. július 12. 14:25
  „Kívánom, hogy igazuk legyen az első 5 terén. De ez a magyarok egyik legnagyobb baja, hogy már az elején "elvetik a sulykot", aztán ha esetleg nem sikerül, jön a magyarázkodás. Jobb lenne "nyugtával dicsérni a napot"!”
 • 5. egon1 2012. július 12. 14:02
  „Tisztelt Skála ur !
  Kérem tanulmányozza a kijelentő-és az óhajtó mondatok közötti különbséget, és ismerve a helyi állapotokat,talán nem mosolyognak annyian önön !”
 • 4. pulci 2012. július 12. 12:32
  „Azért várjunk még a korai kinyilatkozásokkal egy csapatnyi új játékos érkezett belőlük először egy egységet kell alkotni és egyáltalán nem biztos, hogy mindegyikük meg fogja váltani a világot Sopronban.
  Az viszont igaz, hogy 100 millás költségvetéssel és ilyen lehetőségekkel kötelező lenne jövőre is a biztos Nb2-es bentmaradást kiharcolni!!!”
 • 3. Kmg42 2012. július 12. 09:32
  „Ha a Csiszár ezt is úgy kezelésbe veszi mint az utánpótlást akkor jövőre a negyen osztály is megtisztelő lesz a csapatnak. Mert ugye most sem politikai döntés születet.. áá dehogy!”
 • 2. skandi 2012. július 12. 09:04
  „Hát nem irigylem az Ákost, hogy egyedül kell mindent csinálnia. Kíváncsi leszek mi sül ki ebből. Az utánpótlás és a profik is teljes menedzsmentet kívánnak szerintem, ha valamit akarnak, mert így nehéz lesz. Neki meg még a saját üzletei is ott vannak. Fehér Zoli és Horváth András is a Haladásban folytatja, de azért jó volt bedobni a nevüket...”
 • 1. mumus 2012. július 12. 08:22
  „"Az SVSE korábban szerette volna leigazolni a Soproni kötődésű Fehér Zoltánt, valamint Horváth Tamást..."
  Nem Horváth Andrást a Haladástól?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyköveti látogatás Sopronban, szurkolással

Ilan Mort, Izrael magyarországi nagykövetét fogadták szerdán a városházán. A látogatás apropóját az… Tovább olvasom