Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

SVSE: Az SC Sopron adja az utánpótlást

Napokon belül aláírják a megállapodást: az NBII-be feljutott SVSE utánpótlását az SC Sopron biztosítja. A cél, az, hogy egységes, erős legyen soproni labdarúgás.

A 13, 15, 17, 19 éves korosztályokban az SC Sopron csapatai indulnak az NBII-ben. Az SVSE-vel az erről szóló megállapodást várhatóan napokon belül aláírják. Ezt követően szülői értekezletet tartanak, ahol ismertetik a változásokat. A tervek szerint a vasutas utánpótlás korú játékosai átigazolnak majd az SC Sopronhoz.

- Fontos leszögezni, hogy minden fiatal labdarúgó kap játéklehetőséget – mondta el Skála János, az SVSE elnöke. – Senkit sem küldünk el. Mindazok, akik nem akarnak a magsabb szinten focizni, ők a megyei első osztályban játszhatnak majd. A tervek szerint ebben a bajnokságban két korosztályos csapatot indítunk el.

Skála János kifejtette, egy városban két utánpótlás egyesület működtetése nem életképes, mert így megoszlanak az energiák. Azzal, hogy egy egyesületen belül focizhatnak a tehetségek is jobban fejlődhetnek.

Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke is elégedett a megállapodással.

- Úgy gondolkozunk, és ezt a szemléletet átadjuk a játékosainknak is, hogy nem SC Sopron és nem vasút van, hanem egyetlen soproni csapat – fogalmazott a szakember. – Úgy vágunk neki a bajnokságoknak, hogy tisztesen helyt álljunk. Olyan nem fordulhat elő, hogy súlyos vereségekbe szaladjunk be. A fiatal labdarúgók számára legyen megtiszteltetés, hogy Sopront képviselik, és a városért fociznak.
Mint megtudtuk, az SC Sopron az előkészítő csapatai a korábbi, ausztriai bajnokságokban indulnak majd. Miként ezzel a korosztállyal az SVSE is külön foglakozik.

- Az egyesülésnek köszönhetően a szakmai munka színvonala is emelkedik. Természetesen olyan nagy tapasztalatú sportszakemberre is szükségünk, mint például Mozsolits Jenő, aki sokat tett vasútban a soproni labdarúgásért – zárta Csiszár Ákos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízforrás Fesztivál - Szakcsi Quartet csütörtökön

Szakcsi Lakatos Béla a magyar jazz egyik legnagyobb formátumú képviselője. Csütörtökön este Hegykőn… Tovább olvasom