Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Sűrű hóeséssel köszöntött be a tél

Rövid ideig tartó, de gyakran ismétlődő, sűrű hóeséssel köszöntött be a tél pénteken Sopronban.
Ahogy azt már évek óta megszokhattuk, november első napjaiban téliesre fordul az időjárás. Így van (volt) ez idén is. Menetrendszerűen megérkezett a tél, gyakori, de rövid ideig tartó havazással. Néhány perc alatt Sopront hó borította, amely azonban elolvadt, hogy aztán ismét hólepelbe burkolózzanak a parkok. Késő délutánra lefagytak a városkörnyéki utak és több baleset is volt.

– A városi közlekedésben viszont a havazás egyelőre nem okozott gondot – tájékoztatta szerkesztőségünket Gergácz Gyula, a városüzemeltetési divízió főmérnöke. – Ennek ellenére a hétvégére már elrendeltük a 24 órás ügyeletet, mert előfordulhat, hogy Sopronban is lefagynak az utak és komolyabb hóesés is várható.

„ Abban az esetben, ha veszélyesebbre fordul a helyzet, öt hóeltakarító gép, traktorok, rakodógépek állnak rendelkezésünkre, és ha szükséges, élő munkaerő is. Egyelőre 300 tonna sót raktározunk, de csak az első rohamra. Amennyiben szükséges, folyamatosan pótoljuk."
Gergácz Gyulától megtudtuk, a jövő héten a forgalmasabb utak, utcák gyalogos-átkelőhelyeire kirakják a sószóró ládákat. A jégmentesítés, hóeltakarítás során először az autóbuszjáratok útvonalait tisztítják meg, hogy zavartalan legyen a tömegközlekedés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb határátkelők nyílnak

A magyar és az osztrák kormány képviselői megállapodást írtak alá a két állam közötti újabb turistaútvonalak megnyitásáról csütörtökön az ausztriai Szentmargitbányán (St. Margarethen im Burgenland). Az eseményen részt vett Liese Prokop belügyminiszter, Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint Somogyi Zoltán turizmusért felelős szakállamtitkár. Tovább olvasom