Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Sűrített földgáz üzemeltetésű autóbuszflották

Negyedik alkalommal üléseztek a GUTS projekt résztvevői Sopronban.


A Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek (GUTS) Projekt keretében negyedik alkalommal tartottak egyeztetést a partnerek a soproni Városházán. A Regionális Stratégiai Platformon ezúttal a sűrített földgáz üzemeltetésű autóbuszflottákról esett szó a közösségi közlekedésben - írja a sopron.hu.

A GUTS projekt célja, hogy a városi tömegközlekedést - előkészítő lépések segítségével- új, megújuló energiaforrásokon alapuló rendszerekké alakítsa át. Ezáltal a projektben szereplő partner-városok tömegközlekedési rendszereik energiaellátását tekintve egyre önállóbbak lesznek, továbbá csökkennek a közlekedésből származó környezeti ártalmak is.

A résztvevőket a GUTS projekt vezetője Sopron nevében dr. Fodor Tamás polgármester köszöntötte, majd a Dr. Fórián István, a Magyar Autóbuszgyártó Klaszter elnöke tartotta meg prezentációját ˝Sűrített földgáz (CNG) üzemeltetésű autóbuszflotta a közösségi közlekedésben˝ címmel.

Fórián István a közösségi közlekedés hazai helyzetképét vázolta a jelenlévőknek, majd a Magyar Autóbuszgyártó Klasztert és annak céljait ismertette a résztvevőkkel.

Az elnök ezt követően az úgynevezett Ökoflotta projektről beszélt, amelynek lényege, hogy a már meglévő, jól bevált környezetbarát közlekedési technológiákat, és piaci szereplőket összehangolja, ezáltal a természet, és a megrendelő számára is kölcsönös előnyökön alapuló együttműködést hozzon létre.

A teljes írás és képek >>

Olvasóink írták

  • 1. kockasajt 2012. január 19. 01:18
    „Persze, pont itt üléseznek, ahol nem sikerül a huszon x éves Ikarusokat kidobni, meg beállítani az utastájékoztató rendszert, hogy normálisan szóljon, jó átszállásokat mondjon be...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét zavartalan a vonatforgalom Sopron és Nagycenk között

A GYSEV szakemberei kicserélték a Harkánál vasárnap hajnalra meghibásodott váltót. Tovább olvasom