Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Sürgősségi ellátás

Sopron - A sürgősségi betegellátó osztályról és a kórházi rendszerbe való illeszkedéséről tartottak tegnap szakmai ülést a Hotel Lövérben.
Az Erzsébet oktató kórház sürgősségi betegellátó osztályáról dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos elmondta: mérföldkövet jelent az akut betegellátásban. Az egy helyre koncentrált diagnosztika és terápia gazdaságos üzemeltetést biztosít. Az ötágyas, júliusban avatott osztályról a kezelést követően akár haza is mehet a páciens, vagy szükség esetén 23 órára megfigyelés alá veszik, illetve a megfelelő osztályra küldik.

Dr. Orbán Ferenc főorvos, az osztály megbízott vezetője kifejtette: alapvető cél a súlyos állapotok időben való felismerése, a megfelelő terápia azonnali megkezdése, ezáltal a szövődmények megelőzése és az egészség helyreállítása. Az orvosi ellátásra jövő beteget ezt megelőzően speciális szakmai rendszerükkel osztályozzák, így rendelik hozzá a szükséges idejű és szintű ellátást.

Olvasóink írták

 • 4. andy reality 2008. október 30. 09:58
  „A soproni Erzsébet korházzal kapcsolatban lenne észrevételem, ami számomra furcsa még pedig az a tény, hogy pontosan milyen jogcímen tagadhatja meg egy orvos a felvilágosítást arra a kérdésre, hogyan törhet el egy 60 éves férfinak a válla, aki az osztályon tartózkodott, mint beteg egyéb belső szervi problémák miatt, ami nincs összefüggésbe, a korházba szerzet sérülésével. Én úgy tudtam a korházban gyógyítás, folyik, illetve tünetkezelés, ami időnként nincs összhangba a gyógyítással, de az a tény, hogy valaki úgy jön ki ill., hozzák a korházból, hogy még a meglévő betegségei mellé még tesznek hozzá, na ez már egy kicsit durva!
  Mélységes tiszteletem a nővérkék és ápolok felé, ellenben az orvosokról már nem tudnék hasonlóan beszélni, / illetve akinek nem inge ne vegye magára,/ szálljunk le a magas lóról és próbáljunk meg emberi hangnemben beszélni a hozzátartozókkal, ne játszunk azt / Én az orvos vagyok és engem az alja nép, meg se szólítson / és még sorolhatnám az észrevételeimet, de az túl menne mások megítélésén. Igaz emberek vagyunk, akik nem mentesek a hibáktól, de egy kis oda figyeléssel pár kedves szóval sokkal többre is vihetnék.
  Szeretném, ha a korház vezetése egy picivel több oda figyelést gyakorolna, tudom nagyon nehéz a gazdasági helyzete a mai világban, és ez eredményezhet sok- sok feszültséget, de ez ne befolyásolja a beteg ellátást, az ápolást, a gyógyítást.”
 • 3. Kórházi 2008. október 23. 11:04
  „Azért kell több órát várni mert ami eddig csak sebészet és trauma volt az ment oda az ambulanciára. Jelen pillanatban a sürgössőgi osztályra megy minden! Oda megy a traumás és a sebészetes eset, de odamegy most már a belgyógyászatos problémával is a beteg, de az urulógiai a strokos, stb... beteg is. Hát ezért a várakozás! Ugyanakkor nem feltétlen az érkezési sorrendben látják el a betegeket hanem a triázs nővér szelektálja, hogy melyik sűrgősebb vagy melyik az amelyik ráér. Ha sokkos beteget hoznak a mentők az a beteg pedig mindennél és mindenkinél fontosabb!!”
 • 2. Egy anya 2008. október 18. 13:39
  „Egyet értek az előttem szólóval!A több órás várakozástól néha már azt hittem agyvérzést kapok!!”
 • 1. kórházi 2008. október 18. 12:49
  „Ha ilyen jó ez a rendszer, akkor a betegek mért várnak 3-4 órákat????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrségi hírek

Sopron - Sopron nyugati térségében, egy bevásárlóközpont mögötti területen három gyerekkorú… Tovább olvasom