Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Sürgősségi betegellátó februártól

Sopron - Építészetileg kész, már csak a berendezésre és a gyógyszerkészlet feltöltésére vár a sürgősségi betegellátó osztály a soproni Erzsébet Oktató Kórházban. Februárban beindulhat a működés.
Novemberben kezdődött a beruházás, és ha minden a tervek szerint halad, februárban beindulhat a sürgősségi betegellátó osztály (SBO) működése. Az Erzsébet Oktató kórházban ezután egy négyágyas és egy egyágyas kórtermet magában foglaló osztály fogadja a sürgős eseteket.

– Az osztály építészetileg elkészült, a műszerek pedig már raktáron vannak, rövidesen megtörténik a felszerelésük és a gyógyszerkészlet feltöltése – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Tiborcz Sándor, az Erzsébet Oktató kórház gazdasági igazgatója.

Princzes Péter főmérnök és Tiborcz Sándor gazdasági igazgató egyeztetnek a sürgősségi osztály indításáról.

– A kialakítás több lépcsőben történt, hiszen a vérellátó elköltöztetésével és egyes szakrendelők átcsoportosításával nyílt lehetőség szabaddá tenni az SBO területét.

A sürgősségi osztály építészeti költségei 115, a műszerek 50 millió forintba kerültek. Ebből 90 millió forintot az egészségügyi minisztérium biztosított, a maradék 75 millió forintot az önkormányzat bocsátotta rendelkezésre.

– Mivel új kórházi osztály jön létre, szükség van arra, hogy a társadalombiztosítás „befogadja" azt – tette hozzá Tiborcz Sándor. – Rövidesen elkészül egy előterjesztés az egészségügyi minisztérium felé, melyre vélhetően megérkezik az engedély, és az SBO ténylegesen megkezdheti működését.

Az SBO-ban sürgősségi és intenzív terápiás szakvizsgával rendelkező orvosok és szakdolgozók éjjel-nappal készenlétben álló szolgálata jön létre, hogy azonnali ellátásban részesítsék a sürgősségi eseteket. A klinikai szakmák szakorvosai konzíliumi vizsgálatokkal segítik a részleg tevékenységét.

A sürgős eseteket kizárólag ezen az osztályon fogadják. Az azonnal elvégzett vizsgálatok és a kórisme megállapítását követően kerülnek a megfelelő osztályra, gyógykezelésre, ezáltal az akut ellátás gyorsabb és hatékonyabb lesz Sopronban.

Olvasóink írták

  • 3. Pirik Julianna 2008. február 20. 12:21
    „Én a kórházban dolgoztam,de hosszantartó táppénz miatt nem hosszabbították meg a szerződésem.Most munkanélküliként,felépülve újra jelentkeztem a kórházba,az új sbo részre.Remélem felvesznek,bár létszámstopra hivatkoznak legtöbbször.”
  • 2. Egy kórházi 2008. január 10. 22:49
    „Doki, jól látod! Azért egy ilyen osztályra szerintem kellene egy 30 - 40 ember (orvos, ápoló, takarító, műtőssegéd/nő, stb...) Egy egy mászakba 1 orvos kevés. Persze ha nincs semmi gáz akkor elég, de mivan ha sokan jönnek?”
  • 1. Doki 2008. január 10. 20:57
    „Természetesen ezen osztály megnyítása fontos, de talán szót kellene ejteni arról, hogy a szakdolgozókat honnan állítják ki a betegek ellátására? Jelenleg minden osztályon nagyfokú létszám hiány van szakápolókból ,segédnővérekből. A meglévő gárda erejét megfeszítve igyekszik ellátni munkáját,melyért még köszönetet sem kapnak. Új jelentkező pedig nincs!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűlnek a fenyők a karácsonyfa-gyűjtőkben

Két hét telt el karácsony óta, sokan már elcsomagolják a díszeket és -jobb esetben- a gyűjtőkbe… Tovább olvasom