Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Súlyos szánkóbaleset

A tűzoltók segítségével hozták le vasárnap a soproni mentők azt a sérült fiatalembert a soproni sípályáról, aki gerincsérülést szenvedett a rosszul végződött szánkózás során.
illusztráció
Barátaival szánkózott tegnap délután a brennbergi út melletti régi sípályánál az a 28 éves soproni fiatalember, aki a magasban nekicsapódott egy fának. A bukás után a hátát fájdította, ezért társai meg sem próbálták lehozni, azonnal hívták a mentőket. Lehet, hogy ezzel az életét mentették meg...

A mentők a nehezen megközelíthető, rendkívül meredek lejtőn nem tudták volna biztonságosan lehozni a fiatalembert, akinél feltételezték, hogy a gerince is eltörött, ezért a tűzoltók segítségét kérték.
A szánkópálya alján parkolt a mentőautó, a másik oldalra két járművel érkeztek a tűzoltók. A magasban, a fák takarásában a szakemberek küzdöttek a tereppel, miközben sokan továbbra is a hónak, a lejtőnek örültek... A baleset után másfél órával végül sikerült a mentőautóba emelni a sérültet.

– Legalább ötszáz méter magasan történt a baleset – tudtuk meg Regényi Győző tűzoltó főhadnagytól. – A fiatalembert a mentők gerinchordágyra tették, ez alá mi egy újabbat helyeztünk és mentőkötelekkel lecsúsztattuk a lejtőn. A tűzoltók rengeteg módját kitanulják az életmentésnek, de így is érnek bennünket meglepetések. Ilyen esetünk sem volt még soha, de szerencsére leküzdöttük a hegyet is, a jeges lejtőt is – mondta el a főhadnagy.

A soproni Erzsébet-kórházban megtudtuk, a fiatalember ágyéki gerinccsigolya-törést szenvedett, amit az első orvosi vizsgálatok szerint nem kell műteni. Tompa hasi sérülései miatt azonban megfigyelés alatt tartják.

A szánkópálya alján parkolt a mentőautó, a másik oldalra két járművel érkeztek a tűzoltók. A magasban, a fák takarásában a szakemberek küzdöttek a tereppel, miközben sokan továbbra is a hónak, a lejtőnek örültek...

Gerinchordágyon

A baleset után másfél órával végül sikerült a mentőautóba emelni a sérültet.

– Legalább ötszáz méter magasan történt a baleset – tudtuk meg Regényi Győző tűzoltó főhadnagytól. – A fiatalembert a mentők gerinchordágyra tették, ez alá mi egy újabbat helyeztünk és mentőkötelekkel lecsúsztattuk a lejtőn.

Ez az eset kuriózum

A tűzoltók rengeteg módját kitanulják az életmentésnek, de így is érnek bennünket meglepetések. Ilyen esetünk sem volt még soha, de szerencsére leküzdöttük a hegyet is, a jeges lejtőt is – mondta el a főhadnagy.

A soproni Erzsébet-kórházban megtudtuk, a fiatalember ágyéki gerinccsigolya-törést szenvedett, amit az első orvosi vizsgálatok szerint nem kell műteni. Tompa hasi sérülései miatt azonban megfigyelés alatt tartják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújuló paneltömbök

A belügyminiszteri ellenjegyzés megtörténte után ismertté váltak azok a lakóközösségek, amelyek… Tovább olvasom