Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

SÜH - Programkavalkád tánccal, borral

Egy problémájuk akadhatott csak a hétvégén a soproni családoknak: mit válasszanak a sok-sok programból.

Szinte az összes kiállítóhely – s nemcsak a városban, hanem a falvakban is – élt a lehetőséggel és csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatához.

A megszokott kiállítások mellé, ahol csak tudtak, új érdekességeket is fűztek, így felnőttek és gyerekek számára is bőséges volt a választék. Koncertek, kiállítások, játszóházak várták a fennmaradókat, és bizony érdemes volt szombaton későbbre tolni a pizsamaosztást.

A marosvásárhelyi táncosok, amikor éppen nem a színpadon voltak, a többi fellépőnek tapsoltak a Fő téren.
A marosvásárhelyi táncosok, amikor éppen nem a színpadon voltak, a többi fellépőnek tapsoltak a Fő téren.


Sopronban ráadásul megkezdődtek az ünnepi hetek. A Fő téren a boré és a néptáncé volt a főszerep, a színpadon egymást váltották a győrújbaráti, marosvásárhelyi, csornai, győri, székesfehérvári és persze a soproni, vendéglátó együttesek. A sport barátait a magyar úszás napja alkalmából rendezett verseny várta, a Fertőn vitorlásoknak fújt a szél és most tartották a SÜH kispályás labdarúgótornát is.

A magas minőségi kultúrát értékelők egyik fontos találkozóhelye volt tegnap a XX. Érembiennále megnyitója a Lábasházban. Hatvanöt mű- vész 214 alkotását mutatják be, köztük annak a nyolc alkotónak a művét, akiknek díjakkal ismerték el a munkáját.

A Soproni Múzeum számos programja közül az egyik legnépszerűbb a G. Nagy Béla fotóiból nyílt kiállítás volt a várfalteraszon. A hatvanas-hetvenes években Sopronban készült fotók mindenkit visszaröpíte
A Soproni Múzeum számos programja közül az egyik legnépszerűbb a G. Nagy Béla fotóiból nyílt kiállítás volt a várfalteraszon. A hatvanas-hetvenes években Sopronban készült fotók mindenkit visszaröpítettek az időben...


Vasárnap délután nyitották meg a Wosinski Kázmér jubileumi emlékkiállítást a Soproni Képzőművészeti Társaság szervezésében a Munkácsy Teremben és péntek óta látogatható a Kolics Krisztina akrilfestményeiből és Kolics Regina grafitrajzaiból nyílt tárlat a Liszt- központban.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 85-ös főúton Fertőszentmiklósnál - 3 sérült

Információink szerint három autó ütközött Fertőszentmiklósnál. Tovább olvasom