Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Stresszkezelő tréningre mehetnek a soproni ápolók

Csaknem 36 millió forintot költhet dolgozói képzésére a soproni kórház.

Az uniós támogatásból 144-en stresszkezelési és regenerációs tréningen vesznek részt, 9-en egészségügyi szakképesítést szerezhetnek. A nyolcnapos tanfolyamon a szolgáltatói hozzáállás fejlesztése, a kiégés megelőzése, új kommunikációs technikák elsajátítása, konfliktus- és stresszkezelési ismeretek, relaxációs technikák elsajátítása szerepel a programban.

Tiborcz Sándor projektmenedzser, a kórház nyugalmazott gazdasági igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, egyre nehezebb az egészségügyi dolgozók helyzete, ezért nagyon fontos, hogy segítsék őket a mindennapok problémáinak megoldásában.

Dr. Bártfai Zoltán tudományos igazgatóhelyettes hozzátette, ha már pénzt nem adhatnak, legalább a munkatársaik regenerálódását szeretnék támogatni. A közbeszerzési eljárás során az Agora Oktatási Kft. nyerte el a képzés lebonyolításának jogát. A kórház a résztvevőkkel egyéves tanulmányi szerződést köt.

Így a munkaerőgondok is megelőzhetők a projekt segítségével, hiszen a képzésen részt vevők a közeljövőben várhatóan nem hagyják el az intézményt. A program ma indul, a tréningen ágy melletti dolgozók vesznek részt.

Olvasóink írták

 • 11. kritikus2 2011. október 21. 16:41
  „Nagyon örülök, hogy egészségügyi dolgozók kapnak tréninget szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés. A probléma az, hogy megint egy olyan cég nyert meg egy EU-s pályázatot amelyik azonban nem hiteles a témában. Csatlakozom a korábbi hozzászóláshoz, hogy nincs klinikai pszichológusuk illetve maga az ügyvezető igazgató a dilettantizmus és az önteltség mintaképe. Sajnos ismét nem a szakmaiság győzött hanem egy közepes tréningcég jó marketingje, ami hitelteleníti az egész programot.”
 • 10. LatteArt 2011. augusztus 22. 08:07
  „Amint az a cikkben is olvasható volt, uniós támogatásból valósulhat meg ez a tréning. Tehát erre egy lehetőségként kell tekinteni,egy elnyert pályázat eredményeként. Ez nem azt jelenti, hogy az ápolóknak nem járna több fizetés, vagy hogy ezt a pénzt onnan vonják el...Nagyon is járna nekik, ahogy sok mindenkinek járna még, de ez egy teljesen más lapra tartozó dolog.

  Nem ismerem az Agorát, de nem feltétlenül kell szakpszichológusnak lenni sem a kommunikációs sem a stresszkezelési tréninghez. Tény, hogy sok a varázslat ezen a területen, ahogy említette pusz is, de bízzunk benne, hogy ez nem az lesz. Kívánom, hogy a dolgozók számára sikerüljön értéket teremteni ezzel, ha már sikerült elnyerni egy ilyen pályázatot.”
 • 9. üvegszilánk 2011. augusztus 19. 14:32
  „Szerintem ez nem megoldás!Az emberek,ápolók azért stresszelnek mert nincs pénz...nem kapnak elég fizetést egy ekkora felelöséggel lévő munkánál.Orbábn elnők úr at igérte hogy segiti az egészsgéügyi dolgozokat...ez forditottan sült el..nem segiti inkább még jobban hozzásegit ahhoz hogy kint külföldön tegyék ezt a FELELLŐSÉGGEL teli munkát!szegény ember aki még igérni sem tud!!!!
  Ha ezt a őpotlékmegvonásokat is behozza..akkor megnézheti hogy ki fog dolgozni..mert lehet ő mehet és ápolhatja a betegeket..mert még ápoló sem lesz!Érdemes ezen fent elgondolkodni...több millióbol sok szegény ember is kijönne...könnyü beszélni nekik millios fizetéssel..”
 • 8. gmentes 2011. augusztus 19. 09:22
  „SZÁNALMAS!!!!!!”
 • 7. doki76 2011. augusztus 19. 00:31
  „Azok,akik ausztriában keresnek és találnak munkát maguknak, azokat nem fogja visszarettenteni az egy éves tanulmányi idő,hiszen az első keresetükből könnyedén vissza fizetik a tanulmányi díjat, ami az előadók szerint kb 120-150 ezer forintnak megfelelő összeg. Jól tudjuk a a kórházba jelentkező nővérek, ápolók sora a tescoig áll./ a vezetőség szerint./”
 • 6. meksz 2011. augusztus 18. 17:08
  „Helyesbítve: 100%*-ig”
 • 5. meksz 2011. augusztus 18. 17:02
  „Csetneky
  Több korábbi hozzászólásoddal nem értettem egyet.
  De ebben 100-ig igazad van.A logika azt diktálná, hogy úgy legyen ahogy mondod.Vajon mikor jutunk el oda ,hogy logikus döntések szülessenek?”
 • 4. Csetneky 2011. augusztus 18. 15:53
  „Véleményem szerint a stresszt az oldaná a legjobban, ha a 36 millát szétosztanák közöttük. Lásd egy érintett (1) hozzászólását. Így viszont majd valaki megint jól keres az ügyleten, a dolgok pedig mennek tovább a maguk útján.”
 • 3. pusz 2011. augusztus 18. 15:38
  „Az Agora Oktatási Kft. szépszámú csapatában 1 azaz egy szál pszichológus szerepel,de ő sem rendelkezik szakpszichológusi képzettséggel,tanulmányai jelenleg is folynak(lásd honlapjukon saját bevallásában).Ebből így nehezen lesz konfliktus-,stressz-kezelési ismeret ill. relaxációs tecnika,inkább csak varázslat(ami manapság az ilyen területeken nem ritka,de az egyébként is nehéz helyzetben lévő egészségügyet nem kellene ilyesminek kitenni).”
 • 2. karakter 2011. augusztus 18. 15:23
  „1.
  Úgy érzékelem, nagyon stresszes vagy. Ebből is látszik, milyen nagy szükség van erre a tanfolyamra. :)”
 • 1. növér 2011. augusztus 18. 13:33
  „Hát igen !Erre van pénz de arra hogy a dolgozóknak fizetés emelést adjanak arra bizony nincs.Sőt a minap az egyik munkatársam megkérdezte kapunk-e beiskolázási segélyt,mire az volt a válasz,ha az önkormányzat ad akkor igen,de az a lényeg hogy stressz oldó tanfolyamra több milliót kifizessünk,mert erre rohadt nagy szükség van .Szerintem a pénztelenséget a stressz oldó tanfolyam sem oldja meg.Esetleg a kórház egy évre bebiztosítja magát azokkal a nővérekkel aki ezen részt vesz.Szerintem inkább egy kicsit körül kellene nézni hogy hol folyik el és kinek a zsebébe vándorol bele a sok pénz,mért kell a Soproni Kórháznak külön Gazdasági igazgató plusz Gazdasági Igazgató menedzser?Eddig egy ember is eltudta végezni eszt a munkát.Meg még sorolhatnám de erre most nincs időm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Thomas Kelly Sopronból Kecskemétre ment

Egy évre a Kecskemét NB I-es férfi kosárlabdacsapatához igazolt az irányító Thomas Kelly. Tovább olvasom