Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Stresszelnek az utasok

Sopronban stresszelnek az utasok reggel is, meg délután is, hogy elérjék a helyi közlekedésben a csatlakozó 15-ös járatot.

Öt percen múlik csak, hogy vérnyomásuk ne az egekbe szökjön.

Sokan vannak olyanok, akik a város egyik részén laknak s a másikban dolgoznak. Számukra fontos, különösen munkába induláskor, illetve hazafelé tartva, hogy könnyedén elérjék a csatlakozó buszt, ne kelljen hosszú negyedórákat várakozniuk.

– Az Ibolya útról reggelente a város túlsó felére, az Aranyhegyre járok dolgozni. Az Ibolya úton a 10M-es járatra szállok fel, amely 4.55-kor indul Brennbergbányáról. Másokkal együtt csak reménykedni tudok, hogy a csatlakozó busz, a 15-ös járat (ami 5 óra 5 perckor indul a Lövér szállótól) nem megy el az orrunk előtt a GYIK-megállónál. Sajnos gyakran tapasztaljuk azt, hogy a 10M-es busz csak később ér oda.

Ilyenkor már ˝tiszta idegek˝ vagyunk, beérünk-e a következővel időben a munkahelyünkre – mesélte többek nevében az egyik nő. – Kérésünk, hogy a 15-öst öt perccel később indítsák, hogy mindennap elérhessük, s hogy a kora reggeli óráink ne stresszel kezdődjenek. Visszafele meg épp ellenkezőleg: az Aranyhegyről ne 2 óra 10 perckor, hanem 2 óra 5 perckor induljon a járat, hogy elérhessük az Ibolya útra tartó csatlakozást.

– Várjuk, hogy ezt az igényt írásban is jelezzék nekünk – válaszolta a felvetésre Bális Judit, a Volán helyi üzletágának igazgatója. – Ennek alapján a javaslatot beterjeszthetjük a városházára. Az öt-öt perces módosítás engedélyezése a hivatali átfutás és a jóváhagyás után, remélhetőleg egy-másfél hónap alatt megtörténhet.


Októberben felmérték az igényeket

Mintegy száznegyvenen küldték vissza kitöltve azt a kérdőívet, amelyet a soproni önkormányzat és a Kisalföld Volán juttatott el az utazóközönséghez. Mindez a soproni autóbuszvonal-hálózat és a menetrend igényekhez igazodó kialakítását célozta. A feldolgozás folyamatban van, az összegzés november közepére várható.

Olvasóink írták

 • 8. info2009* 2009. november 02. 12:08
  „Barcsak lenne villamos!!!”
 • 7. naplopo 2009. október 30. 11:10
  „Stresszmentes napokat kívánok!”
 • 6. Shaki 2009. október 30. 08:21
  „"A Kisalföld Volán képtelen pl. azt megoldani, hogy a Várkerületen 2-3 busz konvojban történő menete után 26 perc várakoztatás ne legyen."
  Ez ügyben az a legjobb, hogy amikor egymás mögött megállnak a buszok mondjuk az Erzsébet utcában vagy a Mátyásban, buszmegállósáv az nincs, odaérünk kocsival az utolsó busz seggéhez, szándékozol kikerülni a 2-3 álló buszt, mire eléred az elsőt az direkte akkor indulna, amikor még nem hagytad el. De nem mehetsz tovább, el kell engedned, vagy egyszerűen neked megy! Ez az 1 olyan eset van a közlekedésben, amikor nem szégyenlem a k... anyádat!
  De pl. a Kisalföld Volán azt is megoldhatná, hogy ne idegbeteg abnormális buszvezetőket alkalmazzon. Tisztelet a kivételnek!”
 • 5. SAmu 2009. október 30. 07:25
  „A Kisalföld Volán képtelen pl. azt megoldani, hogy a Várkerületen 2-3 busz konvojban történő menete után 26 perc várakoztatás ne legyen.
  Szerintem az utasok stressznek vannak kitéve és NEM ők STRESSZELNEK!”
 • 4. LACEE 2009. október 29. 22:12
  „Csinálják azt hogy reggel 7 és este 6 között 5 percenként indítanak egy 15-öst, akkor mindenki eléri :)”
 • 3. ggg 2009. október 29. 14:29
  „a kisalföldvoán egy kalap sz*r...”
 • 2. miracle 2009. október 29. 14:20
  „Alacsony vérnyomásúaknak előnyös.
  Tréfára fordítva a szót, ha öt perc átfutása másfél hónap, akkor mennyi lehet 50-é ? 15 ?
  Másfél hónap múlva meg úgyis változik a menetrend, vagy a helyi nem szokott a helyközivel együtt, nem vagyok képben?”
 • 1. Goldmund 2009. október 29. 11:54
  „"Várjuk, hogy ezt az igényt írásban is jelezzék nekünk"

  Persze, hiszen a Kisalföld Volán nem szolgáltató vállalat, hanem sóhivatal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőrákos és Fertőd közelebb a milliárdokhoz

Közelebb került a megvalósuláshoz a fertőrákosi Barlangszínház korszerűsítése, valamint a fertődi… Tovább olvasom