Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Strandszezon Sopronban: májusban már csobbanhatunk

Várhatóan május 21-én indulhat el Sopron térségében a strandszezon – tájékoztatott dr. Ács Gabriella, kistérségi tisztiorvos.

A Sopron-Fertőd Kistérség területéhez 20 medencés fürdő valamint 2 természetes fürdő tartozik. Az első vízmintavételezést az ÁNTSZ emberei május 9-én végzik. A tisztiorvos a Corvinus Rádiónak kiemelte, hogy az elmúlt években nem történt olyan eset, ami a fürdőzők egészségét veszélyeztette volna.

Dr. Ács Gabriella elmondta, a nagyobb fürdők, tehát a természetes fürdők, illetve a Lővér Fürdő május 21-től nyit, ezt a bejelentést már megtették.

A többi fürdő saját hatáskörében dönti el, hogy mikortól üzemelteti a szabadtéri medencéket, a bejelentés után helyszíni szemle történik a kistérségi tisztiorvos részéről.

Olvasóink írták

 • 10. calcio 2011. május 04. 23:09
  „hagyjuk már a deutschkreuz-i strandot,az egy vicc!”
 • 9. egysoproni_ 2011. május 03. 22:48
  „4. Sopisok!
  Évtizedekig sokminden jó volt, de tudod változik a világ és változnak az emberek!

  Deustchkreutzba, Schattendorfba még bringával is ki lehet menni ami nem kerül pénzbe mint az benzin és sok esetben olcsóbban és normálisabb körülmények köztt strandolhatunk mint itt Sopronban vagy a környéken!”
 • 8. ggg 2011. május 03. 15:52
  „récény, somfalva, lépesfalva, cinfalva, de még ruszt és fertőmeggyes is lazán megközelíthető bringával. a belépők vagy olcsóbbak, mint itthon, de maximum megegyeznek a soproni árakkal. a színvonal meg ég és föld. aki meg csóró, lopós magyarnak érzi magát odaát, annak biztos van oka is rá...”
 • 7. pulci 2011. május 03. 12:44
  „Tomalmot összehasonlitva ritzinggel pl. elegge szembetünö a különbseg bar mindenkinek maganak kell tudnia mit akar csinalni. Nekem nem eleg az, hogy kifekszem 3-4 orara napra majd csobannok egyet mert tomalmom mast nem lehet csinalni. Mig ritzingben kb. 5-ször akkora a terület van röplabdapalya, csuszdak, ugrotorony stb.
  Sör nekem nem kell(ha kocsival megy valaki ugysem iszik valoszinuleg) ha meg igen akkor viszek hütötaskaban. Schattendorfban 1,5-2 euro a belepö focipalyaval, röplabdapalyaval stb. Termeszetesen csaladdal mas a helyzet csaladoknak nem rossz löver fürdö a csuszdak miatt meg ha felnött belepö meglehetösen draga is. A fiatalok azonban nem veletlenül mennek szinte kivetel nelkül osztrak falvakba hisz sportolas,szorakozas szempontjabol össze sem lehet hasonlitani itteniekkel...”
 • 6. beleptem 2011. május 03. 11:57
  „Bocsánat, de mivel jobb a 80as évekből itt maradt deutsckreutzi fürdő klóros medencéje a búzatáblák közt?

  A Lővér vagy a Tómalom ezerszer különb természeti környezetben van és ott egy korsó sört megiszok 300 forintért, kinn ennyiért meg maximum egy lidl-es nyalókát vehetek a gyereknek.

  Tómalom belépő: 600 ft (felnőtt)
  Sör: 350 ft
  Auszria belépő: 1200 ft
  Sör: 1000-1100 ft
  Plusz üzemanyag”
 • 5. pulci 2011. május 03. 11:07
  „Ehhez csak annyit mondok, hogy mer elegedjen meg valaki a rosszabbal ha a jobbat olcsobb aron is megkaphatja...”
 • 4. Sopisok 2011. május 03. 09:56
  „Sajnos nagyon megnőttek a soproni emberek igényei, amióta kint nyalhatják az osztákok seggét az Ajróért, ez az ország úgy látom már nem tudja ezeket az igényeket kielégíteni. Évtizedekig jó volt a Lővér fürdő pár fűtetlen medencéje, csúszdák, minden nélkül, most meg már wellnes fürdőt szeretnének, ingyen, vagy annál olcsóbban.”
 • 3. pulci 2011. május 03. 09:16
  „Sokan szivesen mennenek Sopronba vagy környeki fürdökre de egyszerüen minden szempontbol kategoriakkal jobbak az osztrak fürdök es ha valaki valoban elvezni akarja a strandolast annak nincs mas valasztasa mint ritzing, deutschkreutz, siegendorf vagy schattendorf.
  A löver fürdöböl kis raforditasssal lehetne egy korrekt fürdüt csinalni pl. egy csaladi reszt hatul az uj csuszdakkal es egy inkabb a fiataloknak valo reszt az uszoda felöli reszen. Ehhez azonban fel kellene ujitani, befüvesiteni a focipalyat, ket normalis röplabdapalyat letrehozni, megnagyobbitani es ket reszre osztani ( uszo es ugralo medencere toronnyal) valamint nemesfemmel boritani a medencet. Ez nem kerülne szazmilliokba azonban nagy mertekben növelne a fürdo vonzasat. Es termeszetesen kedvezmenyeket fenntartani a csaladoknak es diakoknak, hogy versenykepes legyen az osztrak arakkal.
  Amig ezek nem törtennek meg, addig sokan köztük en is inkabb az osztrak fürdöket valasztom...”
 • 2. Sopisok 2011. május 03. 07:31
  „Ha ki akartok kocsikázni Ausztriába, hogy ott valamelyik osztrák falu strandján ti legyetek a <moderálva> csóró magyarok, akik rontják a levegőjüket és lopósak, akkor jobb ha meg sem nézitek az itthoni árakat. Hűtőtáska megrak és irány tovább tolni a sógorok szekerét.”
 • 1. egysoproni_ 2011. május 02. 22:02
  „Vajon mennyivel emelkednek az amúgy is magas árak?? Vagy jobban járunk ha idén is a sógorokhoz megyünk strandolni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Firtl Mátyás a börtönlelkészi státusz rendezése érdekében szólalt fel

A börtönlelkészek megbecsülése az egész társadalom érdeke – hangsúlyozta Firtl Mátyás… Tovább olvasom