Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Storno nyomában Erdélyben- kiállítás nyílik a Lábasházban

Művészettörténeti emléktúrát bemutató kiállítás nyílik november 18-án 17 órakor a Lábasházban (Sopron, Orsolya tér 5.). A tárlatot Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke ajánlja az érdeklődők figyelmébe.
A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium versenyt hirdetett „Sopron a historizmus korában“ címmel. A verseny célja volt, hogy Sopron művészettörténeti és történelmi értékei ismertebbé, megbecsültebbé váljanak.

A Líceum fennállásának 450. évében és Storno Ferenc halálának 100. évfordulóján - ötvözve a két jeles eseményt - a pályázók jutalma a „Storno nyomában“ címmel szervezett Erdély-túra volt, amelynek állomáshelyei egyeztek a Storno által végigjárt emlékhelyekkel.

A kiállítást Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő nyitja meg, aki a Líceum jubileumi rendezvényeinek sikeres lebonyolítását, illetve a kirándulás megszervezését anyagi támogatással is segítette.

Köszöntőt mond Tölli Balázs líceumigazgató. A tárlatot a Berzsenyi Líceum és a Soproni Erdélyi Kör közösen szervezte, és látogatható lesz a nyitást követő két hétben, hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemezbemutató koncert Mikuláskor

Sopron - December 6-án fél ötkor Sopronban a Fő téren lesz a Télkergető CD lemezbemutató koncertje.… Tovább olvasom