Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Steak és korsó sör járt a véradóknak Sopronban

Közel százan - köztük tizenhatan először - adtak vért csütörtökön Sopronban. Az egyik étterem egy korsó sörrel és sültbélszín steakkel látta őket vendégül.

Igazán sikeresnek mondható a csütörtöki véradó akció. A Papa Joe étterem úgy döntött, hogy vendég egy korsó sörre és egy faparázson sültbélszín steakre látja vendégül mindazokat, akik vért adnak náluk.

 Közel százan nyújtották is karjukat.

Gráczol Hajnalka, a Vöröskereszt területi vezetője arról is beszámolt portálunknak, hogy tizenhatan életükben most adtak vért először. Reméli, a jövőben is számíthatnak majd rájuk.

Közel százan vettek részt a rendhagyó véradáson. Fotó:Magasi
Közel százan vettek részt a rendhagyó véradáson. Fotó:Magasi


Korábban ítuk:

Immár második alkalommal tartják meg ma 11-17 óra között a Papa Joe étteremben a rendhagyó véradást. A vendéglátóhely vezetősége úgy döntött, hogy idén is megtartják akciójukat: e szerint minden véradó vendég egy korsó sörre és egy faparázson sült bélszín steakre. Tavaly több mint nyolcvanan adtak vért.

- Sopron és környéke váradási aktivitása, mind megyei, mind országos összehasonlításban jól szerepel - kezdte Gráczol Hajnalka, Vöröskereszt területi vezetője.

- Közeleg a nyár, amikor nálunk is csökkenek a készletek. Az emberek elutaznak, vagy éppen beindulnak az idénymunkák. A Vöröskereszt azonban ilyenkor is szervez véradásokat, így például idén először jelenünk meg Harkán, a családi és sportnapon. A VOLT Fesztiálon pedig rendszeresen lehet vért adni.

Mint megtudtuk, az rendszeres véradók többsége mindenféle ajándék, vagy juttatás nélkül is elmegy a véradásra. Az étterem gesztusa pedig egyfajta elismerése az önzetlenségnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi balhé Balfon: kés is előkerült

Veszekedett, kiabált élettársával és egy késsel a férfi felé szúrt egy asszony Balfon. A rendőrség a… Tovább olvasom