Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Stadionrekonstrukció: elhárultak az akadályok

A tulajdonosi bizottság tegnap Budapesten szentesítette a szerződésekben rögzített soproni stadionrekonstrukciós programot, így véglegessé vált, hogy hamarosan elkezdődnek a munkálatok.
Január közepén: Hamarosan véget ér a Káposztás utcai pálya téli álma és megjelennek az építők.
Ezekben a napokban még csend honol a Káposztás utcai pálya környékén. Építkezésnek nyoma sincs, pedig korábban azt ígérték, hogy december, később pedig, hogy január közepén átvehetik a kivitelezők a terepet. Nem így történt, annak ellenére, hogy – a Kisalföld információi szerint – a pályafelújításokat finanszírozó Sportfólió Kft. számlájára már december 20-án megérkezett a központi támogatásként ígért 355 millió forint. A város 180 milliós önrészét pedig már korábban elkülönítette az önkormányzat. Kérdés persze, hogy ebből, az összesen 535 millióból milyen stadion építhető, mert az már korábban kiderült, az eredeti szakmai program nem tartható, ahhoz még egyszer ennyi pénzre lenne szükség.

A feladat tehát az volt – feladva a rendelkezésre álló összeghez képest irreális álmokat –, hogy újraálmodják a terveket. Végül sikerült úgy szűkíteni a szakmai programot, hogy a lényeg azért megmaradt. E szerint a város felőli lelátó – a jelenlegi öltözők helyén – augusztus huszadikáig épül fel, míg a szemközti kivitelezéséhez – a faipari vásárt követően – várhatóan szeptemberben látnak hozzá. A tervekben azonban egyelőre csak ötezer férőhely szerepel. Ebből háromezer lesz ülőhely. A számítások szerint plusz nyolcmillióból azonban megoldható lenne a sportcentrum felőli lelátó székekkel való felszerelése is. Hogy erre lesz-e pénz a város meglehetősen szűkös költségvetéséből, azt ma még senki sem tudja megmondani. És azt sem, hogy mikor készülhetnek el az irodák, ezért a Matáv Sopron szakmai stábjának az irodái várhatóan a Kristály üzletházba költöznek.

– Rajtunk már semmi sem múlik – mondotta Göbl Gábor, a klub menedzsere. – A stadionépítés időszakában a szakmai munka helyszíne az Ágfalvi úti pálya lesz, hiszen ott adottak a minimális feltételek. A sportcentrum vezetésével egyeztettük a mérkőzések időpontjait, mert a csapatok ott öltöznek majd. Az irodáink pedig a Kristály üzletházba költöznek. Erről még most is tartanak az egyeztetések.
A tegnapi tárgyalást követően Kalmár István alpolgármester – mint a tulajdonosi bizottság tagja – elmondta, a soproni stadionrekonstrukciós program már elkezdett beruházásnak számít. Csupán egyetlen szignó hiányzik ahhoz, hogy megtörténjen az első kapavágás, ugyanis a Sportfólió Kft. élén változás történt, az új vezetőt pedig még nem nevezték ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem magánügy

Már több mint fél éve, hogy az előző városvezetés eladta a Hotel Rózsadombot, a vételár azonban a… Tovább olvasom