Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Stadion, fedett lelátó nélkül

Az már biztos, hogy az első soproni UEFA Kupa mérkőzésre nem készül el a Káposztás utcai stadion lelátója.
Svájcban holnap délután dől el, hogy a ki lesz a Sopron FC első ellenfele az UEFA Kupában, s mikor lesz – augusztus 11-én vagy 25-én – az első itthoni mérkőzés. Kedvező sorsolást feltételezve egy hónap áll rendelkezésre, hogy befejeződjön a stadion fejlesztése, de az már kijelenthető, hogy nem lesz fedett lelátó és a VIP-páholyok sem készülnek el. (Mint arról július 2-án tájékoztattuk olvasóinkat, az ingatlankezelő kft. 35 millió forint hitelt vett fel erre a célra, az önkormányzat kezességvállalásával.)

– Sajnos a lelátók tervezője és kivitelezője, a szegedi KÉSZ Kft. nem járult hozzá, hogy ideiglenesen lefedjük a keleti lelátót, vagy egy részét – tájékoztatott Kelemen Imre, a Soproni Ingatlankezelő Kft. igazgatója. – Arról van szó ugyanis, hogy az elképzelt sátortető tartó szerkezete máshol terhelné a lelátót, mint ahová a végleges tartószerkezetet tervezték. Ezért ezt a megoldást el kellett vetni. Más lehetőséget keresünk: vagy egy másik ideiglenes fedést alkalmazunk, vagy véglegesen megoldjuk, de mindkettő időbe és több pénzbe kerül. A sátortető a számítások szerint 5-5,5 millióért készült volna el, az újabb variációk minimum 30 millió forintba kerülnek. Bármelyik valósul meg a későbbiekben, valószínű, hogy sem augusztus 11-re, sem 25-re sem készül el.  Ezért késik  a VIP-páholyok kialakítása is.

A többi fejlesztés azonban a megfelelő ütemben halad. A nyugati lelátóra villámgyorsan felszereltek 1850 széket, tegnap telepítették a térfigyelő kamerákat, a hiányzó két vizesblokk szerkezetkész, építik a kerítést és elékészültek az új pénztárfülkék is, csak arra várnak, hogy a helyükre kerüljenek. Az újságírók maradnak – egyelőre – a nyugati tribünön, de a sajtóiroda időben elkészül.

Kérdés azonban, hogy mit szólnak mindehhez az UEFA ellenőrei, hiszen nem véletlenek a szigorú nemzetközi előírások. Sopronban mindenki abban bízik, hogy hozzájárulnak a mérkőzések megrendezéséhez, de nem kizárt, hogy büntetést kell fizetni.


Az már kijelenthető, hogy nem lesz fedett lelátó és a VIP-páholyok sem készülnek el. (Mint arról július 2-án tájékoztattuk olvasóinkat, az ingatlankezelő kft. 35 millió forint hitelt vett fel erre a célra, az önkormányzat kezességvállalásával.)

– Sajnos a lelátók tervezője és kivitelezője, a szegedi KÉSZ Kft. nem járult hozzá, hogy ideiglenesen lefedjük a keleti lelátót vagy egy részét – tájékoztatott Kelemen Imre, a Soproni Ingatlankezelő Kft. igazgatója. – Arról van szó ugyanis, hogy az elképzelt sátortető tartószerkezete máshol terhelné a lelátót, mint ahová a végleges tartószerkezetet tervezték.

Ezért ezt a megoldást el kellett vetni. Helyette egy másik ideiglenes fedést alkalmazunk, vagy véglegesen megoldjuk, de mindkettő időbe és több pénzbe kerül. A sátortető a számítások szerint 5–5,5 millióért készült volna el, az újabb variációk minimum 30 millió forintba kerülnek. Bármelyik valósul meg, valószínű, hogy sem augusztus 11-re, sem 25-re nem készül el. Ezért késik a VIP-páholyok kialakítása is.

A többi fejlesztés azonban megfelelő ütemben halad. A nyugati lelátóra villámgyorsan felszereltek 1850 széket, tegnap telepítették a térfigyelő kamerákat, a hiányzó két vizesblokk szerkezetkész, építik a kerítést és elkészültek az új pénztárfülkék is, csak arra várnak, hogy a helyükre kerüljenek. Az újságírók maradnak – egyelőre – a nyugati tribünön, de a sajtóiroda időben elkészül.

Kérdés azonban, hogy mit szólnak mindehhez az UEFA ellenőrei, hiszen nem véletlenek a szigorú nemzetközi előírások. Sopronban mindenki abban bízik, hogy hozzájárulnak a mérkőzések megrendezéséhez, de nem kizárt, hogy büntetést kell fizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosított az iskola működése

A elfogadott fertőendrédi településrendezési terv alapján földterületet vásárol az önkormányzat. Tovább olvasom