Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Sportolásra ösztönöznek a beruházások

Kilencmillió forint pályázati pénzből alakítottak ki szabadidőparkot és sportközpontot Undon. A létesítményt a napokban adták át.

– A település sporttevékenységének fokozása, a sportolás népszerűsítése volt a célunk és az, hogy a fiatalokat és a kisgyerekeket minél nagyobb számban sportolásra neveljük. Szeretnénk minél több sportrendezvényt is szervezni, lehetőséget biztosítani a szabadidő megfelelő eltöltésére és a sportélet színesítésére – nyilatkozta Guzmits Ferenc polgármester. – Az önkormányzat és egyesületeink több pályázatot nyújtottak be LEADER-ki-
írásokra. A sportegyesület kétmillió forintot nyert a sportöltöző felújítására és mellette egy lábteniszpálya kialakítására.

Ünnepélyesen adták át a sportközpontot és a szabadidőparkot.
Ünnepélyesen adták át a sportközpontot és a szabadidőparkot.


A fejlesztés során a sportöltöző új nyílászárókat kapott. A meglévő vizesblokkokat teljes egészében kicserélték. Kialakítottak egy lábteniszpályát és egy kosárlabdapalánkot is felállítottak.

– Szabadidőpark kialakítására adtuk be EMVA-pályázatunkat, amely a Gáj-tó környezetének felújítására és pihenőelemek kihelyezésére szólt. Az elnyert pályázat összege több mint hétmillió forint – folytatta a polgármester. – Ezzel a fejlesztéssel a tó természeti szépségét, a környezete kínálta pihenési és szórakoztató lehetőségeket szerettük volna még jobban kihasználni. A szabadban eltöltött idő s ezáltal az egészségmegőrzés nagyobb szerepet kaphat. V

onzóbbá kívántuk tenni a falut az itt lakók és az ide érkezők számára is. A község vonzerejének növekedése talán a kerékpáros és a gyalogos turizmus fellendülését is hozhatja. Mindezen célok eléréséhez kiépült a tavat körbevevő sétány, mely kapcsolódik a közúti és települési úthálózathoz. A sétány mellett pihenőhelyek épültek környezetbe illő térbútorokkal és tűzrakó hellyel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncertet szerveznek nők támogatására

Huszonhat svéd nő érkezett Sopronba a helyi Soroptimist klub meghívására a hétvégén. Tovább olvasom