Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Spártába került az ezüst fokozat

A Civitas Fidelissima-díj ezüst fokozatával tüntették ki Ilias A. Trakakist, a spártai vízmű igazgatóját.
Jóllehet, Sopronban mindössze hatszor járt, Ilias A. Trakakisnak ítélték oda a Civitas Fidelissima-díj ezüst fokozatát az idei évben, Hűség napján.

– 1996-ban jártam először Sopronban, és ahogy mondani szokták, szerelem volt első látásra – mondja Ilias A. Trakakis, aki a spártai vízmű igazgatójaként dolgozik. – Egy iskolásoknak rendezett nemzetközi sportversenyre érkeztem mint szervező, és ekkor az itteni társakkal felvetődött a gondolat, hogy „öregfiúk-focicsapatokat" alakítva mi is megmérkőzhetnénk egymással.

„ Évente-kétévente visszatérek Sopronba, és több barátságos meccset is játszottunk már. Nemcsak a város szépsége, de az itt élők kedvessége is megfogott."

Ilias A. Trakakis a soproni és a spártai vízmű tapasztalatcseréjében is közreműködött. A Hűség napján átvett kitüntetése azonban főként annak szól, hogy hosszú évek óta küzd a két város kapcsolatának testvérvárosi szintre fejlesztéséért. A spártai közgyűlés őt hatalmazta fel a Sopronnal való kapcsolattartásra, az egyeztetések megszervezésére.
Ilias A. Trakakis az ezüst fokozattal járó pénzjutalmat a soproni Erzsébet-kórház javára ajánlotta fel.

(Dr. Amberger Erzsébet, aki a Civitas Fidelissima-díj arany fokozatában részesült, a pénzjutalmáról a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum alapítványának javára mondott le.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem terveznek jelentős adóemelést

A vidéki településeken az önkormányzatok hatáskörébe tartozó adók a következő évben nem emelkednek… Tovább olvasom