Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Sörrel segíti az álláskeresőket a Soproni

A szeptemberig tartó akcióból származó támogatás mértéke az előzetes számítások szerint akár a 100 millió forintot is elérheti.
A sikeres álláskereséshez nyújt a jövőben ingyenes segítséget munkanélkülieknek, köztük pályakezdő fiataloknak az Ökumenikus Segélyszervezet a szerdán elindított Soproni Jóleső Segítség elnevezésű program keretében.

A segélyszervezet és a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. között szerdán létrejött stratégiai megállapodás keretében 2014 nyarán minden egyes eladott korsó csapolt Soproni árából 10 forintot az álláskeresők segítésére fordítanak.

A szeptemberig tartó akcióból származó támogatás mértéke az előzetes számítások szerint akár a 100 millió forintot is elérheti.

A segélyszervezet munkatársai ősztől az ország 10 különböző pontján egész napos rendhagyó állásbörzéket szerveznek, amelyeken minden érdeklődő ingyenes álláskeresői "kiképzést" kaphat az előadásokon elsajátítható alapoktól kezdve a tapasztalt szakemberekkel történő személyes konzultációkig.

Az ország négy városában irodát tartanak fenn, ahol egész évben várják a munkakeresőket. Emellett álláskereső forródrót is indul: a telefonvonal végén nagy tapasztalattal rendelkező szakemberektől kaphatnak azonnali és ingyenes tanácsokat az álláskeresők, de a program internetes oldaláról álláskereső kisokos is letölthető sok hasznos információval - közölte a segélyszervezet szerdán az MTI-vel.

A szakemberek a tanácsadópontokon évente öt-hatszáz, a forródróton keresztül pedig 3000-3500 álláskeresőnek tudnak átfogó segítséget nyújtani, míg az álláskereső roadshow 10 helyszínén mintegy 5000 ember tud részt venni tréningen, egyéni tanácsadáson és előadáson.

Az Ökumenikus Segélyszervezet egyik legfontosabb célkitűzése a szegénység elleni küzdelem, ennek jegyében nyújtanak segítséget munkanélkülieknek.

A szervezet 2009-ben álláskeresőket segítő centrumot hozott létre Ygen Humánerőforrás Központ néven, amely az elmúlt években 2000 álláskeresőnek segített. A program hatékonyságát bizonyítja, hogy a résztvevők 60-70 százaléka sikeresen és tartósan elhelyezkedett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumok éjszakája Sopronban: kultúra nagykanállal

Láthatatlan kiállítás, nosztalgia disco, barokk konyhadráma és „kultúr szabadulószoba" –… Tovább olvasom