Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Sorozatban fordulnak elő sírgyalázások

A sopronbánfalvi temetőben sorozatban fordulnak elő sírgyalázások, fémlopások.
Az érintett hozzátartozók indulatosak, sürgős rendteremtésért emelnek szót. A helyzet más temetőkben is hasonló. – Felháborító, hogy a bánfalvi temetőben mennyire megsokasodtak a színesfémtolvajlások. Mindent visznek, ami elemelhető, síremlékeket, kegyeleti tartozékokat – mondják indulatosan az érintett hozzátartozók. – Sárgaréz vázákat, gyertyatartókat törnek le a hantokról, s még a bronzszobroknak, emlékműveknek is csak hűlt helyük marad a vandalizmus után (Kisalföld, 2006. április 19., Ismét szobrokat loptak).

A szerkesztőségünkhöz érkezett telefonok és levelek tanúsága szerint más sírkertekben is hasonló a helyzet. A panaszosok a temetői lopások visszaszorítása érdekében szigorú rendteremtést követelnek.

– A bánfalvi, önkormányzati tulajdonú köztemető fenntartására éves szinten 642 ezer forint jut abból a keretből, amelyet az önkormányzattól pályázat útján nyertünk el a bánfalvi, a balfi és a sopronkőhidai temetők gondozására – tudtuk meg Wartha Jánosnétól, az üzemeltető cég vezetőjétől. – Nyilvánvaló, hogy ebből a pénzből nem lehet őrző-védő biztonsági szolgálat igénybevételével megoldani a problémát, nekünk is csak egy részmunkaidős gondnoki státusra telik. A napközbeni lopások ellen sokat tehetnének a sírlátogatók, akik minden gyanús mozzanatról értesíthetnének bennünket vagy a rendőrséget.

– A polgárőrség a hírek hallatán fokozottan figyel a közterületek szobrokkal díszített részeire, illetve a köztemetőkre és környékükre – hangsúlyozta érdeklődésünkre Vig József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke. – Szolgálati munkánkat összehangoljuk a hivatásos rendőrök járőrszolgálatával is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni asszony a verésbe halt bele

Ismét gyilkosság borzolja a kedélyeket Sopronban. A Kölcsey utcában lakó Sz. Attila szombaton, valószínűleg az esti órákban olyan brutálisan bántalmazta feleségét, hogy az belehalt sérüléseibe. A férfi vasárnap kihívta az asszonyhoz a mentőket, akik a külsérelmi nyomok és a véres ágy láttán egyből értesítették a rendőrséget. Tovább olvasom