Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Sorok a szűrőkamion előtt Sopronban

Szerdán kezdődtek a VII. Országos Patika Nap rendezvényei, a megnyitót Sopronban tartották.

Az alkalomra szűrőkamiont is hívtak, sokan éltek az ingyenes vizsgálati lehetőséggel.

– A gyógyszerészet több a patikaszerek forgalmazásánál. Létezik ugyanis egy program, melynek részeként gondozást, tanácsadást is végeznek a szakemberek – fogalmazott dr. Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke az országos patikanap szerdai megnyitóján Sopronban. A rendezvényeinken az érdeklődők betekintést nyerhetnek a gyógyszertárakban zajló háttérmunkába, s részt vehetnek állapotfelmérő vizsgálatokon is.

– Örömteli, hogy az idén százéves patikánk adhat helyet az országos megnyitónak, szimbolikus jelentőségű ez számunkra – köszöntötte a vendégeket dr. Kárpátiné dr. Gangl Teréz, az Arany Kígyó Gyógyszertár vezetője. A gyógyszertárunk megélt két világháborút, túlélte az államosítást, a privatizációt, a liberalizációt. Talpon maradhatott, mert egy évszázada változatlan szellemben zajlik nálunk a munka – tette hozzá.

Stummer Györgyné számára fontos dolog az egészség. Fotó: Magasi
Stummer Györgyné számára fontos dolog az egészség. Fotó: Magasi

A szervezők szűrőkamiont is hívtak, ahol ingyenes vizsgálatokon eshettek át az érdeklődők. A Magyar utcán már délelőtt kígyózott a sor, hat ápolónő tüsténkedett a modern rendelővé alakított járműben. Dankovics Gyula koordinátor elmondta, egyetlen nap alatt átlagosan 150 ember vizsgálatát tudják elvégezni.

– Nagyon fontos számomra az egészség. Nem érdekel, van-e pénzem vagy nincs, az a leglényegesebb, hogy ne fájjon semmim, ne szoruljak segítségre. Mostanában szárad a torkom, így arra gyanakodtam, cukorbeteg vagyok. Szerencsére normális értéket mértek, így ma már nyugodtan hajtom álomra a fejemet – mondta a soproni Stummer Györgyné a kontroll után.

Olvasóink írták

 • 13. C-Dúr 2010. június 07. 14:49
  „Üdv Matu! Egyáltalán nem értem, mit nem értesz. Nem online 8. oldalon jelent meg, hanem a Kisalföld című újságban, ami értelemszerűen nem lehet egy és ugyanaz az online-kiadással. Csak úgy, mint más orgánumoknál. Ezért járatom a Kisalföldet, az újságot, hogy mindenről tudjak. Az online kiadást pedig azért olvasom, mert roppant szórakoztatóak a reagálások, mint például a Tiéd. S természetesen akadnak közte reális javaslatok, érdemi megjegyzések is, ami szintén üdítően hat a pszichémre.”
 • 12. MATU 2010. június 04. 22:18
  „C-Dúr! Online 8. oldal? Mert akkor ez a cikk is jelenjen meg a 8.oldalon és akkor nem is háborodunk fel! Ugyanis nem tudok róla!”
 • 11. fcsopron60 2010. június 04. 15:43
  „Én 3/4 2 órakkor oda mentem nem jutottam be azt mondták majd szept 15.én ujra lessz a nővérem 15 órakkor ment és bemehetett!4 nagyon érdekes dolog!”
 • 10. C-Dúr 2010. június 04. 14:16
  „ggg!!! Azt írod, hogy "az ilyen lehetőségekről előre kéne tájékoztatni, nem utólag. tényleg nem értetek ahhoz, amit csináltok?" Tudod, Te ggg, mindig frászt kapok attól, aki a hasára ütve belekiabál a nagyvilágba, és pedig nagy hülyeségeket. Ugyanis a Kisalföld május 31-i számában, a 8. oldalon adott előzetest a patikanapról, "Patikanap az Arany Kígyóban címmel. Máskor előbb olvass, aztán kiabálj!”
 • 9. miria 2010. június 04. 13:16
  „MATU teljesen igazad van . A sok reklámpapir fele egyértelmü hogy a kukában landol . Szerintem itt nem is volt érdek , hogy minél többen menjenek , hisz azt nem is tudták volna ellátni , csak a jo reklám a gyogyszertáraknak”
 • 8. MATU 2010. június 04. 12:20
  „AZ UTÓBBI KÉT HOZZÁSZOLÓNAK! NEM VÁRUNK SZEMÉLYES MEGHÍVÓT VALAMINT AZOKAT A VIZSGÁLATOKAT MINDIG MEGCSINÁLTATOM MAGAMNAK,DE ITT VOLTAK SPECIÁLIS VIZSGÁLATOK,AMIT NEM CSINÁLNAK MEG CSAKÚGY! NEM A PÉNZRŐL SZÓL,CSAK TUDNÁM MILYEN ÁLLAPOTBAN VAGYOK! ÜDV!”
 • 7. máris 2010. június 04. 08:56
  „Zsuzsának igaza van, sokszor hirdették ott ahol írta. Az a baj, hogy az emberek átlaga nagyon érdektelen. El sem olvassák a szórólapokat, ( nem érnek rá, pedig csak öt perc) -ráadásul rögtön bedobják a kukába! A múltkor próbáltam valami után érdeklődni az utcán, ami közérdekű volt, csak elfelejtettem a helyszínt. Katasztrófális volt, hogy tizenkét emberből, egy nem volt, aki tudott volna valamit!”
 • 6. zsuzsa63 2010. június 03. 18:43
  „m ájus 21-i Hirsztárban hirdette a Magyar u.i patika az ingyenes vizsgálatokat, továbbá a május 29-i Szuperinfoban hirdetett a Korona Patika, a Plaza Patika. Egyébként a legtöbb patikában délig mérnek vércukrot, / 200-350 ft között/ vérnyomást, vérzsirt és koleszterint. az összes vizsgálat kb 1.500-Ft, nem kell sorban állni, és meg lehet nyugtatni magunkat is. /persze nem szép dolog, hogy személyes meghivót nem kaptatok/ üdv”
 • 5. ggg 2010. június 03. 16:26
  „az ilyen lehetőségekről előre kéne tájékoztatni, nem utólag. tényleg nem értetek ahhoz, amit csináltok?”
 • 4. Csetneky 2010. június 03. 12:59
  „Most értettem meg Demjén Rózsi problémáját! Ezek szerint ha valaki cukorbeteg, annak kiszárad a torka. Azt meg persze locsolni kell. Mivel fő az egészség.”
 • 3. MATU 2010. június 03. 10:22
  „Én véletlenül jártam arra dél körül,akkor azt mondták jöjjek vissza később,mert fél kettőig már tele vannak utána elmennek ebédelni és háromig maradnak...:-(( Nem mentem vissza...Ja azért voltak sokan akik jobban rá érnek.Jó lenne,ha ilyen vizsgálatokon több fiatal ember is áteshetne! Kíváncsi lennék a kor elosztásra!”
 • 2. naplopo 2010. június 03. 09:40
  „Pontosan,meddig van, és hol?”
 • 1. miria 2010. június 02. 23:50
  „Jo lett volna tudni , hogy lesz ez a lehetöség . Egyáltalán hol van , meddeg lehet menni , és mit vizsgálnak ? Én sehol nem hallottam rola .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionos gázolt gyalogost

Baleset történt Fertőszentmiklóson. Egy kamion elgázolt egy idős gyalogos férfit, akit súlyos… Tovább olvasom