Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Soproni utánpótlás: erre költik az 500 millió forintot

Ha sikerül jól felhasználni a társasági adóból befolyó 500 millió forintos plusz pénzt, akkor jelentősen felpezsdülhet az utánpótlássport Sopronban.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, csütörtökön jelentették be, hogy a kiemelt sportágak Sopronban a társasági adóból, mintegy 500 millió forint plusz támogatáshoz juthatnak.

A sportági vezetők nyilatkoztak arról, hogy az ő részüket mire fordítanák.

Az SC Sopron részére az őszi, tavaszi szezonban 106 millió forint bevétel jut ebből a keretből. Mint azt Csiszár Ákos, a klub vezetője elmondta, a támogatásnak köszönhetően nyolcvan gyerekkel többen sportolhatnak náluk. Így már közel négyszáz fiatal edz náluk.

- Nagy eredmény az is, hogy az óvodásokkal szakemberek foglalkozhatnak, s így már egészen kicsi korban megszerettethetjük velük a sportot - fogalmazott Csiszár Ákos. - Jó dolognak tarjuk azt, hogy a soproni cégek a társasági adón keresztül támogathatják az utánpótlássportot. Ám mindenkinek oda kell figyelni, ugyanis hiba esetén, a vétkes egyesületet akár három évre is kizárhatják a rendszerből.

A Darazsak kétféle módon, összesen 177 millió forint plusz bevételhez jutottak.

- Örömmel mondhatom el, hogy az országban elsőként nálunk, a Darazsak kapta meg az akadémiai minősítést, így szeptembertől már magasabb színvonalon folyik a korsárlabda oktatás - fogalmazott Török Zoltán, a Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója. - A támogatásnak köszönhetően tizenhat nemzetközi tornánk vehetnek részt a kosarasaink. Emellett szervezhetünk edzőtáborokat. Így reményeink szerint a fiataljaink közül mind többen erősíthetik majd az első csapatot.
A Tigrisek 22 millió forinthoz jutottak hozzá.

- A klubunk tizenöt évvel ezelőtt alakult meg meg - mondta el Nagy Tamás elnök. - Akkoriban még a szülök vitték a meccsekre a gyerekeiket, mostanra szerencsére megváltozott. A befolyt összegnek köszönhetően már három előkészítő csapatunk is szerepelhet az adott bajnokságokban. Emellett két kadett korosztályunk is versenyezhet. Biztató jel számunkra, hogy a fiataljaink előtt adott a lehetőség, hogy felkerüljenek az első számú csapatba. Azzal, hogy mi is részesülünk a társasági adóból, azt jelenti, hogy megduplázódott a költségvetésünk. Ennek köszönhetően több edzést is tarthatunk, mert már lesz miből kifizetni a tornaterem bérleti díjat.

Az SKC utánpótlás csapata, valamint a sportiskola összesen 109 millió forintot kaphat.

Pojbics Szabolcs elnök kifejtette: a terveik szerint három tornatermet újítanak fel a bevételből. Ezáltal a kosarasaik is jobb körülmények között edzhetnek, valamint a városi sportélet is fejlődhet ezáltal.

A hat éve működő jégkorongosok 54 millió forint plusz forrással számolhatnak.

- A mi esetünk speciális, ugyanis tavasztól őszig csak szárazon tudunk edzeni - mondta el Kóos Zoltán, a csapat vezetője. - A bevételből pénzt fordíthatunk a jégpálya eszköz beszerzésére is. A versenyzőink egyébként rendszeresen szerepelnek az Országos Bajnokságban.
A SMAFC 23 millió forint bevételhez jutott. Az egyesület illetékesei egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy mire fordítják majd ezt az összeget.

Nyitókép: sopron.hu.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. mindigatutit 2012. augusztus 01. 11:01
  „15
  Nem hinném ,hogy az aki sportol az nem tanul .Az,hogy meg ezek a sportágak ennyi pénzt kaptak azt nem mi döntjük el,hanem kérdezze meg a vezérét a Viktort.
  "Az ilyen pofán... szövegeket meg akár büntetőjogi kontextusban is lehetne kezelni..." -beperel vagy mi???ne vicceljünk ember”
 • 20. Hozzászóló 2012. július 30. 21:11
  „Kár, hogy agyban nincs utánpótlás. Persze az nem érdek, még a végén elkezdenének gondolkodni az emberek.”
 • 19. sondika 2012. július 30. 19:23
  „Köszönettel tartoznak azok a szülők akiknek az egyesületben sportol a gyermeke.Az idei évben teljes felszerelést kaptak az utánpotlás játékosai.INGYEN!! Ami szerintem a szülőknek hatalmas segitség.És ha még azt is nézzük hogy a tagdij 4000forint.Ez leosztva a havi edzések számával kibirható összeg.Utaztatják őket ezért sem kell fizetni a szülőknek .Az elmult héten napi 2 edzés volt és még ebédet is kaptak.Én azt gondolom elégedettnek kell lenni mert a mai világba ha ezt önerőből a szülőknek a keresetéből kellene fizetni akkor biztos, hogy nem lenne utánpotlás.Köszönet .”
 • 18. canis 2012. július 29. 10:28
  „16-17. Még szomorúbb a helyzet... de szél ellen nem lehet. Na jó.”
 • 17. raptor12 2012. július 28. 23:16
  „16. espace72

  Köszönöm, hogy a sok "tudatlant" felvilágosítottad!
  Nagy a Isten állatkertje!!”
 • 16. espace72 2012. július 28. 19:21
  „Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy ezek az összegek közpénzek, nagyon téved! A cégek, magánvállalkozók a társasági adójukból támogatják az amatőr sportszervezeteket. Az SC Sopron utánpótlása pl. teljes edző- és utazó felszerelést kapott. A Darazsaknál nemzetközi tornákat fizetnek ebből a pénzből, így a szülők pénztárcáját is kímélik.
  A hozzászólásokat olvasva úgy látszik, egyeseknek az sem tetszik, ha a fiatalok sportolnak!”
 • 15. canis 2012. július 28. 10:12
  „Igen tisztelt mindigautit! Valóban, a sportot, a mozgást sokadrangú kérdésnek tartom, ha kell akkor egy ország szellemi színvonalával szemben. És sokkal szánalmasabbak a pénzért kizsigerelt, agyondoppingolt sportolók, a tűző napon kerekező, fuldokló és mindenkit veszélyeztető nyugdíjasok és gyerekek, a pályákon összeeső fiatalok, mert egy divatnak hódolnak: van egészséges testmozgás is, a közösség számára hasznos munka! A szövegedből meg az ország általános szellemi színvonala derül ki, világos tehát, hogy valami igazam van. Az ilyen pofán... szövegeket meg akár büntetőjogi kontextusban is lehetne kezelni...”
 • 14. Karcsika 2012. július 28. 08:30
  „Re:13

  Betört a kultúra?
  A Jobbik javaslata szerint te nem szavazhatnál.

  Tudod miről írok?”
 • 13. mindigatutit 2012. július 28. 00:04
  „<moderálva>”
 • 12. Abalajobb 2012. július 27. 20:47
  „A jéghoki a legjobb vicc. Kell a pénz a koripályára??? Na, ezért lesz bukta 2014-ben. Regisztráció ide vagy oda...”
 • 11. canis 2012. július 27. 20:28
  „Csetneky, ha utánpótlásra pénzt fordítanak azt még bocsánatos bűnnek, (de bűnneka jelen helyzetben!) tartom (helyette a fiatalokat foglalkoztathatnák művészettörténettel, irodalommal, értékes zenével, filmesztétikával a hülye amerikai filmek helyett, valódi informatikával a lövöldözős és egyéb agyament játékok pótlására), de az élsportot és a "népszerű" művészeket ld. pl operett, mulatós, musical nagyjait és műhelyeit tartsák el a szponzorok! Mert a gyermekek nagy részének az agyát kéne fejleszteni elsősorban...
  Ugyanakkor a bevásárlóközpontok parkolóiban "koldusok" járnak körbe, hatfejű gyerek amerikai műtétjére és éhező gyermekek ételéért koldulva. Ahelyett, hogy ilyen célokra költenék a közpénzeket - és uram bocsá´ még a szponzori támogatások nagy részét is - , hiszen ezek közfeladatok! néhány tíz gyerek ugra-bugrálására jut bőven, sőt még jégkorongra is. Úgy vicc az egész ahogy van.”
 • 10. Csetneky 2012. július 27. 19:20
  „Szerintem mindenképpen jó dolog, ha a gyerekek sportolására pénzt fordítanak. Azzal azonban egyetértek, hogy mi lesz a többi sportággal? Van ebben a városban olyan korosztályos magyar válogatott sportoló, akire egyetlen forintot sem fordítanak, pedig 500 millából lehet, hogy jutna rá.”
 • 9. HUN1 2012. július 27. 16:42
  „Most nem ezért vagy azért,de a többi sportággal mi lesz?Évtizedek óta nem neveltünk ki élsportolót ezekből az egyesületekből,nézzünk már szét...”
 • 8. fido 2012. július 27. 16:04
  „Magyarországon a jégkorong nem kiemelt sportág, viszont a városban meg van oldva a műjégpálya költsége!”
 • 7. Hozzászóló 2012. július 27. 15:12
  „54 millió hokira. Én ezen röhögtem a legjobban.”
 • 6. canis 2012. július 27. 13:59
  „Elkeserítő. A szellemi igénytelenség mértékegysége. A közművelődésre meg szinte semmi sem jut. Ennyi pénzből a jelenlegi árakon kb. 25-30 évig lehetne szerényen, de stabilan finanszírozni egy 5-10 ezres település művelődési házát, önszerveződő és szervezett kiscsoportos közösségteremtő tevékenységekkel, programokkal műsorokkal. Nem kérem, helyette 50-100 gyerek focizik. Amit megtehetne egy jó tornatanár, vagy szülei segítségével, vagy éppen önmagától is a grundon, szinte ingyen.”
 • 5. kertész 2012. július 27. 12:23
  „A kórház alamizsanként kap 20 milliót ,a sport ellenőrizhetelenül pedig 500 millót.Hányan fognak ebből meggazdagodni?”
 • 4. kertész 2012. július 27. 12:19
  „Tönkre tették az SLC-t és most a makogi Abdai ott vigyorog a tájékoztatáson.Azért ezeknek a vezetők igen csak rinocérosz bőrük van,először tönkre teszik az adott területet,elvonnak pénzt és utána bárgyú vigyorral részt vesznek a gyűléseken,mint például Fodor a kórházban,aki először alamizsnát ad majd ott vigyorog az ünnepségen.”
 • 3. Karcsika 2012. július 27. 11:17
  „Pár hete mesélte a szomszédasszony, hogy a középiskolákban nem fizették ki az érettségiztetést a pedagógusoknak.
  Kijavították az írásbelit (gondoljatok egy magyar érettségire, mire kihámozták azokat a gyöngybetűket), szóbeliztettek, ott voltak több napig estig, és miért?

  Pl. erre is költhetne az önkormányzat. Tavaly rendben mentek a kifizetések, idén semmi.
  Felháborító. A kötelezőt nem fizetik ki. Bezzeg, ha a sajátjukról van szó!”
 • 2. otibor 2012. július 27. 10:13
  „tényleg a legjobb módja 500 milla eltapsolásának... hány részeg alibi-sportoló fog ebből a zanzában / futureben viszkikólázni. hurrá :-)”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási siker: közel 500 millió forint a soproni utánpótlássportnak

Good news, jó hírek - mondta lelkesen Simon István, Sopron alpolgármestere, amikor bejelentette: a… Tovább olvasom