Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Soproni Ünnepi Hetek 2011 - Kulturális programkavalkád a legnépszerűbb magyar városban

Az 54. Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat pénteken kezdődik, s egészen július 10-ig várja az érdeklődőket színes programokkal.

Úgy érezzük, hogy az 54. Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozata külföldön és belföldön egyaránt méltóképpen hozzájárul a városunkról kialakult pozitív kép erősítéséhez - kezdte portálunknak Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatója.

Mint elmondta, a programsorozat gerincét most is az évezredes falak közötti előadások jelentik a fertőrákosi kőfejtőben, a magyar ˝szabadtéri˝ színjátszás egyik legeredetibb, legvonzóbb színterén. Nemcsak hangulata, semmi egyébhez nem hasonlítható atmoszférája, kitűnő akusztikája emeli a legrangosabb játszóhelyek sorába – de földrajzi helyzete is: az a tény, hogy egyszerre képes kiszolgálni nemcsak a magyar, de a szomszédos osztrák, szlovák – sőt távolabbi nézőigényeket is.

Ebben az évben is a zenés- és táncszínházak legjobbjai örvendeztetik meg műsoraikkal a közönséget.

A Petőfi Színház repertoárdarabja, a nagysikerű Apostol-musical a barlangszínházban is teltházas közönséget vonz. Ezen kívül a musical rajongók élő koncerten találkozhatnak Keresztes Ildikóval és népszerű színésztársaival.

Az operett szerelmeseinek lesz operettgála a műfaj kiváló reprezentánsaival, és parádés szereposztással vendégszerepel az operettszínház Csókos asszony című előadása.

Igazi kuriózumnak ígérkezik a ˝repülő grúzok˝ néven ismert Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncegyüttes tüzes temperamentumú előadása, akik a világ legnagyobb színpadai után most a barlangszínház közönségét varázsolják el elsöprő energiájú szuperprodukciójukkal.

Ismét látható lesz az Experidance társulat fergeteges zenére épülő előadása, az ˝Ezeregyév˝, mely a magyar történelmet dolgozza fel a Honfoglalástól napjainkig.

Az operairodalom két gyöngyszeme, két Mozart-darab is látható lesz a Kassai Opera előadásában, a Figaro házassága, valamint A varázsfuvola.

Sopron a legnépszerűbb belföldi úti cél! >>


Immár 27 éve fesztivál a fesztiválban a Soproni Régi Zenei Napok rendezvénysorozat, mely Magyarország első és mai napig meghatározó jelentőségű régi zenei fesztiválja.

A fesztivál a kezdeti évektől fogva kitart eredeti céljai mellett: a régi zene, a középkortól a korai romantikáig minden zenei stíluskorszak legkiválóbb hazai és külföldi historikus felfogású előadóinak és együtteseinek fóruma. Bemutatkozási lehetőséget nyújt a legígéretesebb pályakezdők számára, a rangos vendégművészek kurzusai révén tanulni vágyó, tehetséges fiatalok zarándokhelye. Találkozási pont Nyugat- és Kelet-Közép-Európa régi zenéje között.

Sopron városa adottságainál fogva ideális feltételeket, vonzó környezetet teremt a XVII-XVIII. század zenéjének oktatására, koncertek tartására.

Már negyedik alkalommal rendezik meg a Soproni Tündérfesztivált, ami az eddigieknél még több programot kínál az ifjú tündéreknek és manóknak. A színpadi produkciók mellett szabadtéri játékos programok, mesék, mondókák, kézművesség, kiállítások és vásár várja az aprónépeket és szüleiket.

- A kiállítások sorából kettőt szeretnék kiemelni. A Festőterem, különösen a fesztiválok idején mindig rangos bemutatóiról híres. Ebben az évben Mészáros György festőművész, az AMI igazgatója jubileumi kiállítása varázsolja el a közönséget,  a Lábasház pedig immár 17. alkalommal ad otthont az Országos Érembiennálenak.

Szintén fesztivál a fesztiválban a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, mely idén 17. alkalommal kerül megrendezésre, mégpedig két helyszínen: a Fő téren illetve az Erzsébet-kertben.

A fesztivál záró eseménye a IV. Scarbantiai Amfiteátrumi Játékok a Bécsi-dombon, ahova légiós díszkísérettel vonul egy rekonstruált római kocsi, és többek között új, fergeteges műsort mutatnak be a harkai lovasíjászok is - fogalmazott Horváth Zoltánné.

A Soproni Ünnepi Hetek részletes, időrendi programja ide kattintva érhető el >>

Olvasóink írták

  • 2. Rozmaringvirágszál 2011. június 19. 10:16
    „coolzsu!
    Te miért nem vonultál fel? A lehetőség ott volt! KÖnnyebb a neten másokat kritizálni mint tenni valamit a közösségért, a városodért mi? Miért vársz mindent készen? Csak álldogáltált ott, bámultál a nagy boci szemeiddel és vártad a csodát! Fogd már fel végre, hogy a csoda mi magunk vagyunk, de csak akkor ha megcsináljuk!”
  • 1. coolzsu 2011. június 17. 20:25
    „ez a mai izé egy szégyen volt! hogy lehet ezt megnyitónak nevezni??? csúfság!... gyenge, színvonaltalan, erőltetett járdamenet.... hihetetlen, hogy egy ekkora város hová tud még süllyedni programszervezés terén!....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szúnyoggyérítés Sopronban: Idén 8 milliót költenek a vérszívókra

Sopron közigazgatási területén elkezdődött a szúnyoggyérítés, erre a feladatra az idén mintegy 8… Tovább olvasom