Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Soproni Ünnepi Hetek 2011 - Kulturális programkavalkád a legnépszerűbb magyar városban

Az 54. Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat pénteken kezdődik, s egészen július 10-ig várja az érdeklődőket színes programokkal.

Úgy érezzük, hogy az 54. Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozata külföldön és belföldön egyaránt méltóképpen hozzájárul a városunkról kialakult pozitív kép erősítéséhez - kezdte portálunknak Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatója.

Mint elmondta, a programsorozat gerincét most is az évezredes falak közötti előadások jelentik a fertőrákosi kőfejtőben, a magyar ˝szabadtéri˝ színjátszás egyik legeredetibb, legvonzóbb színterén. Nemcsak hangulata, semmi egyébhez nem hasonlítható atmoszférája, kitűnő akusztikája emeli a legrangosabb játszóhelyek sorába – de földrajzi helyzete is: az a tény, hogy egyszerre képes kiszolgálni nemcsak a magyar, de a szomszédos osztrák, szlovák – sőt távolabbi nézőigényeket is.

Ebben az évben is a zenés- és táncszínházak legjobbjai örvendeztetik meg műsoraikkal a közönséget.

A Petőfi Színház repertoárdarabja, a nagysikerű Apostol-musical a barlangszínházban is teltházas közönséget vonz. Ezen kívül a musical rajongók élő koncerten találkozhatnak Keresztes Ildikóval és népszerű színésztársaival.

Az operett szerelmeseinek lesz operettgála a műfaj kiváló reprezentánsaival, és parádés szereposztással vendégszerepel az operettszínház Csókos asszony című előadása.

Igazi kuriózumnak ígérkezik a ˝repülő grúzok˝ néven ismert Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncegyüttes tüzes temperamentumú előadása, akik a világ legnagyobb színpadai után most a barlangszínház közönségét varázsolják el elsöprő energiájú szuperprodukciójukkal.

Ismét látható lesz az Experidance társulat fergeteges zenére épülő előadása, az ˝Ezeregyév˝, mely a magyar történelmet dolgozza fel a Honfoglalástól napjainkig.

Az operairodalom két gyöngyszeme, két Mozart-darab is látható lesz a Kassai Opera előadásában, a Figaro házassága, valamint A varázsfuvola.

Sopron a legnépszerűbb belföldi úti cél! >>


Immár 27 éve fesztivál a fesztiválban a Soproni Régi Zenei Napok rendezvénysorozat, mely Magyarország első és mai napig meghatározó jelentőségű régi zenei fesztiválja.

A fesztivál a kezdeti évektől fogva kitart eredeti céljai mellett: a régi zene, a középkortól a korai romantikáig minden zenei stíluskorszak legkiválóbb hazai és külföldi historikus felfogású előadóinak és együtteseinek fóruma. Bemutatkozási lehetőséget nyújt a legígéretesebb pályakezdők számára, a rangos vendégművészek kurzusai révén tanulni vágyó, tehetséges fiatalok zarándokhelye. Találkozási pont Nyugat- és Kelet-Közép-Európa régi zenéje között.

Sopron városa adottságainál fogva ideális feltételeket, vonzó környezetet teremt a XVII-XVIII. század zenéjének oktatására, koncertek tartására.

Már negyedik alkalommal rendezik meg a Soproni Tündérfesztivált, ami az eddigieknél még több programot kínál az ifjú tündéreknek és manóknak. A színpadi produkciók mellett szabadtéri játékos programok, mesék, mondókák, kézművesség, kiállítások és vásár várja az aprónépeket és szüleiket.

- A kiállítások sorából kettőt szeretnék kiemelni. A Festőterem, különösen a fesztiválok idején mindig rangos bemutatóiról híres. Ebben az évben Mészáros György festőművész, az AMI igazgatója jubileumi kiállítása varázsolja el a közönséget,  a Lábasház pedig immár 17. alkalommal ad otthont az Országos Érembiennálenak.

Szintén fesztivál a fesztiválban a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, mely idén 17. alkalommal kerül megrendezésre, mégpedig két helyszínen: a Fő téren illetve az Erzsébet-kertben.

A fesztivál záró eseménye a IV. Scarbantiai Amfiteátrumi Játékok a Bécsi-dombon, ahova légiós díszkísérettel vonul egy rekonstruált római kocsi, és többek között új, fergeteges műsort mutatnak be a harkai lovasíjászok is - fogalmazott Horváth Zoltánné.

A Soproni Ünnepi Hetek részletes, időrendi programja ide kattintva érhető el >>

Olvasóink írták

  • 2. Rozmaringvirágszál 2011. június 19. 10:16
    „coolzsu!
    Te miért nem vonultál fel? A lehetőség ott volt! KÖnnyebb a neten másokat kritizálni mint tenni valamit a közösségért, a városodért mi? Miért vársz mindent készen? Csak álldogáltált ott, bámultál a nagy boci szemeiddel és vártad a csodát! Fogd már fel végre, hogy a csoda mi magunk vagyunk, de csak akkor ha megcsináljuk!”
  • 1. coolzsu 2011. június 17. 20:25
    „ez a mai izé egy szégyen volt! hogy lehet ezt megnyitónak nevezni??? csúfság!... gyenge, színvonaltalan, erőltetett járdamenet.... hihetetlen, hogy egy ekkora város hová tud még süllyedni programszervezés terén!....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szúnyoggyérítés Sopronban: Idén 8 milliót költenek a vérszívókra

Sopron közigazgatási területén elkezdődött a szúnyoggyérítés, erre a feladatra az idén mintegy 8… Tovább olvasom