Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Soproni Ultrahang Napok - a gyógyítás és megelőzés szolgálatában

A világ ötszáz szakembere három napon át ismerkedett a diagnosztika újdonságaival a soproni ultrahangnapokon. Mindez a gyógyítást és a megelőzést szolgálja.

A 24. Soproni Ultrahang Napok nemzetközi rendezvénysorozata keretében a diagnosztikai berendezések legújabb generációi jelzik a szakma fejlődését. Egy-egy ilyen készülék ára eléri a 40–50 millió forintot. A modern képalkotó eljárások igen fontos szerepet töltenek be a napi gyógyító-, illetve betegségmegelőzési munkában.

A tudományos fórum idei eseményeiről az ultrahangnapok kezdeményezője és főszervezője, dr. Baranyai Tibor – az Erzsébet oktató kórház főigazgató főorvosa – elmondta: napjainkban az ultrahang-, a CT- és az MR-vizsgálatok együtt adják a képalkotó diagnosztika magvát, míg a hagyományos röntgendiagnosztika beszűkült a traumatológia területére. Sopronban ezúttal több mint harminc nemzetközi cég vonultatta fel szakmai újdonságait, legkorszerűbb technológiáit.

Dr. Baranyai Tibor – Az ultrahangnapokon a legkorszerűbb berendezésekkel ismerkedhetett meg a nemzetközi szakma. Fotó: Magasi Dávid
Dr. Baranyai Tibor – Az ultrahangnapokon a legkorszerűbb berendezésekkel ismerkedhetett meg a nemzetközi szakma. Fotó: Magasi Dávid

A digitális technika ma már lehetővé teszi az azonnali, jó minőségű képalkotást és rögzítést, az internet pedig akár nemzetközi szintű konzílium összehívását.

A vasárnap zárult tudományos konferencia résztvevői nemcsak az ultrahang-diagnosztika fejlődését vették számba, hanem a különböző szervek megbetegedéseit és azok komplex diagnosztikáját is elemezték, beleértve az ultrahangvizsgálattal kiegészült kontrasztanyagos eljárásokat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marhavásár és bikaszemle - galéria

A Hansági-főcsatorna fertőszéli zsilipjénél tartották a IV. dunántúli magyar szürke szarvasmarha tenyészbika szemlét és vásárt. Tovább olvasom