Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Soproni tragédia - Előzetesben az ittasan balesetet okozó sofőr

A gyanú szerint ittasan karambolozott egy férfi Sopronban. A vétlen utas, egy 19 nő életét vesztette, a feltételezett tettes előzetesben van.


A Győr Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn, az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónap időtartamra elrendelte a hétvégén, Sopronban elkövetett halálos közúti baleset gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

Az előzetes letartóztatást indokolja, hogy B. Imre gyanúsított a cselekmény bekövetkezte után anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy okozott-e balesetet, illetve a baleset résztvevői segítségre szorulnak-e, a helyszínről elfutott, így megalapozott a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye.

A gyanúsított közel egy éve barátoknál, vendéglátóipari egységekben töltötte az éjszakákat, állandó lakhatása és így az eljárási cselekményeknél rendelkezésre állása bizonytalan, amely szintén indokolja előzetes letartóztatását.

A bíróság határozatát mind az ügyész, mind a gyanúsított és annak védője tudomásul vette, így az elsőfokon jogerős - közölte a bíróság hétfőn. 

Korábban:

Életét vesztette Hart Amanda, az a 19 éves soproni lány, aki súlyos sérüléseket szenvedett a pénteki, Ágfalvi úti balesetben.

Egy ittas vezető autója ütközött frontálisan azzal a kocsival, amiben Amanda ült. A lány családjában hét éve is történt hasonló baleset.

– Vigaszt most csak Amanda húgában és  Istenben találunk. Soha többé nem láthatom Amandát, s nem örülhetek örömének – mondja megtörten és könnyekkel  szemében az édesanya.

– El sem lehet mondani, milyen szörnyű érzés, amikor egy anya szembesül azzal, gyermeke élete értelmetlen halállal ért véget. Lányom barátjának a szülei hívtak pénteken késő este, nagyon nagy baj van, induljak a kórházba, mert a gyermekek karamboloztak. Hárman utaztak az autóban, egyik barátjukat szállították volna haza – mesélte lapunknak Amanda édesanyja.

– Amanda kisgyerekkora óta nagyon szerette az állatokat, különösen a lovakat – mutatja az édesanya a játék állatoktól hemzsegő  szobát.
– Mindene volt a ló, s már 8–9 éves kora óta lovagolt Sopronban és a környéki lovardákban. Szabadidejében is a lovakról szóló könyveket bújta leginkább.

Hart Amanda családjában hét évvel korábban már előfordult hasonló baleset. A lány keresztapja kocsijának ittasan és bedrogozva hajtott egy autóvezető.
Hart Amanda családjában hét évvel korábban már előfordult hasonló baleset. A lány keresztapja kocsijának ittasan és bedrogozva hajtott egy autóvezető.Tavaly végzett az Eötvös-szakközépiskolában, s most márciusban a bécsi lovastudományi egyetemre jelentkezett volna, lovasterapeuta szakra: sérült gyermekeken szeretett volna segíteni. Jószívű volt, mindig tele nemes célokkal.

Remekül beszélt németül, két tannyelvű osztályban tanult. Komolyan készülődött élethivatására: tavaly szeptembertől november végéig az egyetem nagycenki Széchenyi lovasképző központjában dolgozott, most Győrbe járt, lovasedzői képzésre, hogy a bécsi egyetem elkezdéséhez tapasztalatokra tegyen szert.

Még mindig felfoghatatlan számomra, hogy ezek a tervek már megvalósíthatatlanok – sóhajtott nagyot az édesanya, aki mint mondta, meghatotta a sürgősségi osztály dolgozóinak lelkiismeretes munkája, hogy mindent megtegyenek Amanda életéért. Nem rajtuk múlott, hogy ez végül nem sikerült.

– A családban hét évvel korábban már előfordult hasonló baleset – teszi hozzá a nagymama. – Amanda keresztapja kocsijának ittasan és bedrogozva hajtott egy autóvezető. A kocsi totálkáros lett, szerencsére a keresztapa élve megúszta a karambolt. Ráadásul az a sofőr is elszökött a rendőrök elől, amint az megtörtént Amanda esetében is. De kézre került és felelnie kellett tettéért.

Előzmények:

A Sopron felől Ágfalva irányába közlekedő Opel Astra vezetője 2014. január 10-én este járművével áttért a baloldalra és frontálisan ütközött a szemből szabályosan érkező Suzukival.

Az ütközés után az Opel Astrát vezető férfi kiugrott autójából és a helyszínről elmenekült. A járőrök a környéket átvizsgálták és a baleset okozóját negyedóra alatt elfogták.

A 38 éves férfival szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért mintavételre előállították.

Halálos baleset Sopronban - 2013 január. Fotó: police.huA mentőszolgálat munkatársai két sérültet kórházba vittek. A Suzukiban utazó fiatal lány a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban életét vesztette.

A Soproni Rendőrkapitányság B. Imre 38 éves soproni lakost őrizetbe vette és halálos közúti baleset okozása és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előterjesztést tesz előzetes letartóztatására.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a balesetet okozó férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Pénteken írtuk:

23. 10 -  Súlyos közlekedési baleset történt pénteken este az Ágfalvi út és a Liget utca kereszteződésének térségében.

A Soproni Rendőrkapitányság B. Imre 38 éves soproni lakost közúti baleset okozása és más bűncselekményenek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, a baleset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja.

21.58 - Egy Opel és egy Suzuki személyautó frontálisan ütközött.

- Hatalmas csattanást hallottam, azonnal kisiettem a pizzériából. Iszonyatos látványt nyújtottak a törött autók - mondta portálunknak a szemtanú, Bujdosó Ferencné. - A Suzukiban, amely az árokban kötött ki, hárman ültek. A sofőr még csak ki tudott kászálódni az autóból, de egy fiatal lány és egy fiatalember bennszorult. Őket a tűzoltók vágták ki a roncsból. A sérülteket aztán a mentők kórházba szállították. Az Opel sofőrje viszont elhagyta a helyszínt. Amikor kiértem az utcára, már nem ült senki abban az autóban - mondta.

Fotók: Tudósító

Úgy tudjuk, az Opel fiatal vezetője nem jutott messzire, sikerült megtalálni. Információink szerint a nála alkalmazott alkoholteszt pozitívnak bizonyult.

21.10 - A balesettel érintett útszakaszt a rendőrök a helyszínelés idejére lezárták, a forgalmat elterelik.

Olvasó-tudósítónk küldött fotókat a balesetről, aminek információi szerint két sérültje van. Őket a tűzoltók vágták ki a Suzukiból.


Frontálisan ütközött két autó Sopronban. Fotó: Tudósító

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövesse nyomon a GYSEV vonatait az interneten

Mostantól már a GYSEV személyszállító vonatait is élőben követhetjük nyomon az interneten. Tovább olvasom