Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Soproni tanodások Celldömölkön

A Soproni Petőfi Színház színitanodája 16 és 29 év közötti csoportjának több tagja részt vett a celldömölki Soltis-színház szakmai táborában.

A csapatot Savanyu Gergely színművész vezette, munkájukat Pataki András, teátrumuk igazgatója segítette.

– Másodszor voltunk a táborban, idén a csoportunkból kilencen vettek részt a munkában – mondta Savanyu Gergely, akinek erős a kötődése a celldömölki társulathoz, hiszen a kaposvári főiskola elvégzése előtt onnan indult pályafutása.

A soproni csapat Ödön von Horváth Don Juan megjött a háborúból című színjátékának bemutatásán dolgozott a táborban, miközben több beszédtechnikai, koncentrációt növelő foglalkozáson vettek részt. Ez azt is jelentette a fiatalok számára, hogy sok verset és prózai szöveget kellett rövid idő alatt megtanulniuk, ami komoly feladat elé állította őket. Az abszurd színjátszás követelményeivel, az ahhoz szükséges színészi eszköztár használatával is megismerkedhettek.

– Pataki Andrástól sok segítséget kapott a csoport, a színészmesterség alapjaival ismertette meg a táborozókat. Olyan elégedett volt a csapat munkájával, hogy a Celldömölkön próbált darabunkat a következő évadban színre visszük a tanodásainkkal, akik közül a legjobbaknak esélyük nyílik arra, hogy a soproni színház nagyszínpadi előadásaiban is szerepelhessenek – számolt be a tábor tapasztalatairól Savanyu Gergely.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágel Ágost: Walterék elügyetlenkedték az M85-öst

Walter Dezső Kisalföldben megjelent M85-ös úttal kapcsolatos nyilatkozata egy őszinte beismerés -… Tovább olvasom